Žgomba: Ako ovako nastavimo, ne piše nam se dobro

Autor: Tomislav Hrastovčak , 09. siječanj 2013. u 11:37
Boris Žgomba; Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Boris Žgomba, direktor pulske putničke agencije Uniline koji je lani dobio nagradu za projekt menadžera godine, za Poslovni.hr otkriva kako je za njega osobno politički događaj 2012. godine bila oslobađajuća presuda generalima.

Boris Žgomba, direktor pulske putničke agencije Uniline koji je lani dobio nagradu za projekt menadžera godine, za Poslovni.hr otkriva kako je za njega osobno, ali – kako dodaje – "i za cjelokupnu domaću javnost" – politički događaj 2012. godine bila oslobađajuća presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

"Riječ je o politički vrlo bitnoj odluci koja baca sasvim novo svjetlo na Domovinski rat i ulogu Hrvatske u njemu. U općem sivilu domaće gospodarske situacije, ovaj je događaj dao toliko potrebni optimizam naciji. Iskreno se nadam da ćemo, potaknuti time, pokrenuti neophodne procese koji će pomoći izvući našu zemlju iz krize", kaže.

"Gledajući iz osobne perspektive, ali i perspektive domaćeg turističkog sektora, tada bi vrlo značajnim istaknuo imenovanje Hrvatske na čelnu poziciju Europske Udruge putničkih agencija – ECTAA. Naime, riječ je o događaju kojim je Hrvatska po prvi puta dobila čelnu poziciju unutar institucija EU-a, a čime nam je jasno poslana poruka o važnosti i očekivanjima od članstva Hrvatske u EU. Ne moram posebno naglašavati kako je navedeni događaj vrlo značajan za cjelokupni domaći turistički sektor kojem će kroz lobiranje, networking i ostale prednosti ovog predsjedanja, rezultati svakako biti od velike koristi", dodaje.

U negativnom kontekstu ne bi, kaže, isticao nijedan zaseban događaj. Radije bi, poručuje, istaknuo općenitu gospodarsku situaciju kod nas, "a koja je vrlo zabrinjavajuća".

"Pred nama je teško razdoblje koje je u 2012. godini kulminiralo i čiju ekspanziju očekujemo u nadolazećoj godini. Neophodne su reforme i drastične promjene bez kojih ne vidim boljitak za domaće gospodarstvo. Nastavi li se razvijati situacija na aktualnim premisama, tada se Hrvastkoj i domaćem gospodarstvu nipošto ne piše dobro", kaže Žgomba.

>>> Poduzetnik godine Mandić: Najveći promašaj u 2012.? Povećanje PDV-a

>>> Raskid s Holy i Ferdeljijem te izostanak Jurčića i Santinija pokazuju što je važnije: EGO, stranka ili država

Komentirajte prvi

New Report

Close