ZET uvodi novi model plaćanja karte

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2013. u 17:02
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Riječ je o M-prijevozu kojim žele stati na kraj švercanju i onemogućiti dijeljenje jedne SMS-om kupljene karte putem Facebooka.

Od sljedećeg mjeseca ZET testno uvodi novi model naplate prijevoza, piše Večernji list. Riječ je o M-prijevozu kojim žele stati na kraj švercanju i onemogućiti dijeljenje jedne SMS-om kupljene karte putem Facebooka, a na koju se onda vozi veći broj građana. Ipak, novi model ne znači odmah i ukidanje kupnje karte putem SMS-a, piše Večernji list.

"Svjesni smo sve modernijih zloupotreba sustava, no zadržavamo mogućnost kupnje karte putem SMS-a iz dva razloga – komfor putnika koji taj servis koriste odgovorno, a drugo je znatan broj prodanih karata", objašnjava Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Novi model funkcionirat će na sljedeći način – svaki će putnik dobiti vrijednosnu kartu sa svojim PIN-om. Pri slanju poruke više se neće upisivati ZG, već jedinstveni broj s vrijednosne karte.

"Nakon što se pošalje broj s kartice, korisnik će se za ulaska u vozilo i registrirati svojom karticom na postojećim uređajima. Kontrolor tako ubuduće više neće pregledavati mobitel, već PIN s vrijednosne karte", objašnjava Tomislav Jurić.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Tako je Pero, tu više nisi poduzetnik nego hoćeš sve besplatno kao što si imao u socijalizmu kojega mrziš iz dna duše i naravno podržavaš sve moguća varanja i potkradanje, tipično za hdz.

Svi ti modelu su lopovski i propast će a svi mi ćemo morati snositi posljedice krivih poteza .

Jednostavno karte za tramvaj su preskupe i ljudi masovno odbijaju platiti te skupe karte .

Najviše bi ZET zaradio tako da spusti cijenu karata .

New Report

Close