Besplatne vožnje: ZET objavio program povodom Dana grada Zagreba i blagdanski raspored

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Turistički tramvaj će užim gradskim središtem voziti od 10 do 12 sati, a polazit će sa Trga bana Josipa Jelačića svakih 30 minuta.

Prigodnom programu obilježavanja Dana Grada Zagreba, u četvrtak, 31. svibnja, i ove se godine tradicionalno pridružuje Zagrebački električni tramvaj besplatnim vožnjama na turističkim linijama.
 
- Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže na besplatnim vožnjama turističkim tramvajem iz 1924. godine, koje će svojim prekrasnim izvedbama uljepšati uvijek rado slušani Puhački orkestar ZET-a, poručuju iz ZET-a.

Turistički tramvaj će užim gradskim središtem voziti od 10 do 12 sati, a polazit će sa Trga bana Josipa Jelačića svakih 30 minuta.
 
Za sve sugrađane, posebice one najmlađe, od 10 do 19 sati vozit će turistički vlakić, a polazit će svakih 40 minuta sa središnjeg gradskog trga.
 
Također, uz promotivne ulaznice koje će se od srijede, 30. svibnja, moći preuzeti u Turističkom informativnom centru na Trgu bana Josipa Jelačića, građani će znamenitosti Zagreba moći upoznati i jedinstvenom vožnjom panoramskim autobusima koji polaze iz Bakaćeve ulice. Crvena linija polazi u 10, 12, 14 i 16 sati te obuhvaća vožnju užim gradskim središtem, dok zelena linija s polascima u 10,12 i 15 sati prolazi i širim područjem grada,obuhvaćajući sportsko-rekreacijske sadržaje poput Jaruna, Bundeka i Maksimira.
 
Broj ulaznica je ograničen, a promotivne vožnje panoramskim autobusima ujedno su i najava početka nove sezone kružnih vožnji na koje će turistički autobusi redovito krenuti od petka,  1. lipnja.

Nedjeljni vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se u četvrtak, 31. svibnja, na blagdan Tijelova.

Zbog očekivano smanjene prometne potražnje, u petak, 1. lipnja, u tramvajskom prometu primjenjivat će se subotnji vozni red, dok će autobusne linije prometovati prema rasporedu radnoga dana.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve