‘Žensko poduzetništvo važan je sastojak rasta’

Autor: Lucija Špiljak , 06. studeni 2018. u 21:59
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Proglašene najbolje hrvatske poduzetnice.

Četvrti put proglašene su najbolje hrvatske poduzetnice, u organizaciji mreže Women in Adria koja nagrađuje poduzetničku izvrsnost. Inspirativna poduzetnica godine je Ana Lisak, direktorica Cateringa Lisak, tvrtke koja zapošljava 60 ljudi i spada među najbolje u Hrvatskoj u pripremi i posluživanju hrane. Perspektivna poduzetnica godine je Petra Mesarić iz Međimurja čija tvrtka SmartWay ima 15 radnika, na europsko tržište isporučuje jedinstvena rješenja za kinoindustriju, upravljanje energijom i razvoj pametnih kuća.

Dobitnica nagrade Start up potencijal godine je Maja Bujas, osnivačica startupa Me.mum koji je proizveo aplikaciju i uređaj za utvrđivanje plodnih dana. Mikropoduzetnica godine je Diana Kobas Dešković, idejna začetnica projekta Mamforce, kvalitetne integracije privatnog i poslovnog života roditelja. Žensko poduzetništvo prepoznato je, ističu, na svjetskoj razini kao važan element gospodarskog rasta. “Kad su žene uspješne, svi su uspješni. Kanadska vlada smatra da je poticanje različitosti i uključivanja sastavni dio stvaranja gospodarstva koje odgovara svima.

Ovo se posebno odnosi na žene na rukovodećim pozicijama u poduzetništvu gdje se otvaraju prave mogućnosti za žene poslovne čelnice. Kad tvrtke uspješno promoviraju spolnu raznolikost u izvršnim timovima, imaju bolje financijske rezultate, potiču inovativnost i doprinose rastu našeg gospodarstva”, smatra Emily Nicholson, konzulica i zamjenica veleposlanika Kanade u RH. Poduzetnice su istaknule da država nije svjesna potencijala ženskog poduzetništva pa je potrebno motivirati žene na pokretanje poduzeća i preuzimanje odgovornih funkcija u tvrtkama u kojima rade.

Komentirajte prvi

New Report

Close