‘Zelenu’ HEP-ovu struju već odabralo 20-ak tvrtki

Autor: Poslovni dnevnik , 05. veljača 2014. u 22:00
Tina Jakaša, direktorica HEP-Opskrbe/Davor Puklavec/PIXSELL

El. energijom iz obnovljivih izvora ciljaju na 800 tvrtki.

HEP-Opskrba predstavila je svoj proizvod ZelEn, električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno hidroelektrana HEP-a, koji je namijenjen velikim kupcima koji imaju godišnju potrošnju veću od 1 gigavatsat (milijun kilovatsati).

Od 800 potencijalnih kupaca te energije ugovor je s HEP-om dosad potpisalo 20-ak tvrtki iz različitih sektora.Naknada za korištenje ZelEna je 0,20 eura po megavatsatu (MWh) ili oko 1,5 kuna po MWh. Za će energiju tvrtka koja ima milijun kWh godišnje potrošnje, primjerice, izdvojiti dodatnih oko 1500 kuna godišnje ili oko 127 kuna mjesečno, a ta se sredstva prikupljaju u poseban fond za realizaciju projekata obnovljivih izvora energije.

Svi kupci te energije u svom poslovanju (na proizvodima, uslugama i sl.) mogu koristiti i zaštićeni žig proizvoda ZelEn kao jamstvo da koriste zelenu energiju, za koju HEP jedini u Hrvatskoj ima i međunarodno priznat certifikat TUV SUD Industrie Servicea, istaknula je direktorica HEP-Opskrbe Tina Jakaša. Ta je kuća certificirala i sve HEP-ove hidroelektrane. Na predstavljanju ZelEn-a bili su i predstavnici 10-ak kupaca.Dubravka Jusić iz Vipneta istaknula da se kupnja zelene energije odlično uklapa u njihovu strategiju održivog zelenog poslovanja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close