‘Zelenika je privatizirao resor znanosti, izbacio je i Jovanovića’

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2013. u 09:10
Ž.Jovanović, S.Zelenika (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

Problem vođenja nakaradne znanstvene politike, kojoj je Zelenika kreator, a Jovanović glasnogovornik, nije ministar Jovanović, nego njegov pomoćnik.

 'Zahtjev Područnog vijeća humanističkih znanosti da se smijeni pomoćnik ministra znanosti prof. dr. Saša Zelenika zbog upletenosti u donošenje spornog im Pravilnika o izboru u znanstvena zvanja posve je neutemeljen i bespredmetno ga je uopće komentirati ', odgovor je iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na upit . 

No, o tom pravilniku, rekao je za Večernji saborski zastupnik prof. dr. Gvozden Flego, koji je neprikladan za humanističke i društvene znanosti, sredinom idućeg mjeseca raspravljat će i saborski Odbor za znanost. 'Tu postoji i politički problem jer je u donošenju pravilnika sudjelovala više izvršna nego zakonodavna vlast, a Nacionalno vijeće je saborsko tijelo. Svi oni koji su u tome zlorabili svoje položaje trebaju odgovarati, a teško će moći objasniti činjenicu da im je referentan popis časopisa koji je za sebe donijela jedna nizozemska institucija za zaštitu okoliša', komentira prof. Flego. Njega i njegove kolege dekana Filozofskog fakulteta Damira Borasa i prof. Antu Čovića posebno je, ističu, rastužila, ali i razljutila prozivka ministra Željka Jovanovića da 'pobunom' žele sačuvati svoje privilegije.

'Ja mogu reći da je prof. Zelenika privatizirao resor znanosti koji je praktično dobio na poklon od aktualnog ministra. Problem vođenja nakaradne znanstvene politike, kojoj je Zelenika kreator, a Jovanović glasnogovornik, nije ministar Jovanović, nego njegov pomoćnik. Njemu svi oni koji se protive njegovoj privatiziranoj znanstvenoj politici izgledaju kao oni koji privatiziraju znanost' , kazao je Čović za Večernji list. 

Komentirajte prvi

New Report

Close