Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2015. u 09:27
Thinkstock

Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, je akcija koja se provodi u sklopu globalne akcije World Cleanup 2015 (Očistimo svijet 2015), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. U ime Grada Vinkovaca već četvrtu godinu za redom inicijativu podupire Gradonačelnik Mladen Karlić, dr. med. 

Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj, a izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još jači i još bolji:

prva akcija Zelena čistka provedena je 2012., sa 41.558 volontera, kad je skupljeno 3.746 tonaotpada,
druga akcija Zelena čistka provedena je 2013., sa gotovo 50.000 volontera, kad je skupljeno 3.918 tona otpada,
treća akcija Zelena čistka provedena je 2014., sa preko 52.000 volontera, kad je skupljeno 4.800 tonaotpada

            Grad Vinkovci želi podići razinu samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja, pojačati međusektorsku suradnju u području zaštite okoliša i prirode kroz izgradnju sigurnog i zdravog okoliša za kvalitetno odrastanje mladih, kako bismo bili dio zajednice koja brine o sebi i svojoj budućnosti.

            Stoga Grad Vinkovci poziva sve građane koji podržavaju akciju Zelena čistka – jedan dan za čist okoliš i žele aktivno sudjelovati, da se jave u Gradsku upravu – Upravni odjel komunalnog gospodarstva i uređenja grada do 18. travnja 2015. godine, ili na telefon 032/337-214 kako bi svojim sudjelovanjem doprinijeli uspješnom održavanju ove akcije

            Za sve zainteresirane volontere koji žele sudjelovati u akciji čišćenja predvidjeli smo prostor čišćenja obale kupališta Banja, te pristupne ceste, bankine i kanale do kupališta. Okupljanje volontera je 18. travnja 2015. godine (subota) od 10:00 do 12:00 sati na parkingu kupališta, gdje će bit osigurana potrebna oprema i alati. Molimo volontere da dođu u radnoj ili staroj odjeći, po mogućnosti u dugim hlačama.

Svi lokalni napori povezani za čišće i zelenije sutra. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Komentirajte prvi

New Report

Close