Žele stvoriti bolje okruženje za bavljenje seoskim turizmom

Autor: Poslovni dnevnik , 29. travanj 2016. u 08:58
Oko 700 poslovnih subjekata bavi se seoskim turizmom/ N. Čutuk/PIXSELL

Udružilo se više od 20 OPG-ova i poljoprivrednih obrta, misija: ruralni razvoj.

Glavni cilj novoosnovane Udruge ruralnog turizma Hrvatske je stvaranje povoljnijeg okruženja za bavljenje seoskim turizmom u ruralnom prostoru, izvijestili su u četvrtak iz Udruge koju je osnovalo više od 20 OPG-ova i poljoprivrednih obrta.

Oko 700 poslovnih subjekata koji se bave seoskim turizmom, podsjećaju, nosioci su razvoja u ruralnom prostoru, a velik dio njih se bavi i proizvodnjom domaćih proizvoda. "Naš rad je ograničen neadekvatnim zakonskim propisima koji umjesto da potiču, u praksi znatno ograničavaju bavljenje turizmom na selu", istaknula je predsjednica Udruge Jasmina Rakić Horvat.

Žele biti partner vlasti kako bi turizam na selu bio prepoznat kao osnovna, a ne samo dopunska djelatnost. "To podrazumijeva naše uključivanje u donošenje za nas važnih akata, što dosad uglavnom nije bio slučaj", kazala je Rakić Horvat. "U 15-ak godina uložene su stotine milijuna kuna za turističke poticaje u ruralnom prostoru, a vrlo malo u promociju seoskog turizma", istaknuo je dopredsjednik Udruge Janko Kezele. 

Komentirajte prvi

New Report

Close