Zdravko Marić prvi put od odgode komentirao porez na nekretnine

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Premijer Plenković u jeku je kritika na najavljeno uvođenje poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. godine u HRT-ovu Dnevniku rekao da bi odgoda bila najbolje rješenje.

Ministar financija, Zdravko Marić, prvi je put komentirao porez na nekretnine nakon što ga je premijer Andrej Plenković odgodio.

Ministar je upitan je li u pitanju potpuna odgoda ili povlačenje poreza na nekretnine. "Vidjet ćemo", kazao je Marić, javlja reporterka N1 televizije.

Podsjetimo, premijer Plenković u jeku je kritika na najavljeno uvođenje poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. godine u HRT-ovu Dnevniku rekao da bi odgoda bila najbolje rješenje.

"Osluškujemo bilo naroda, mada treba napomenuti da je ovaj porez, u okviru zakona o lokalnim porezima, prošao raspravu u Saboru kao dio paketa porezne reforme još prošle godine. No zaključak razgovora s ministrom financija i drugima u Vladi jeste da je potrebna dodatna pedagogija ne samo građana već i lokalne samouprave jer je cilj ovog poreza da bude prihod samoupravnih jedinica. Radi se o svojevrsnom pojednostavljenju komunalne naknade i spomeničke rente. Prevladava stajalište, nakon dodatne analize, da se predloži odgoda poreza za dogledno vrijeme - dijele ga i naši partneri. Treba pomoći samoupravi i smiriti tenzije. Ovakvi porezi postoje i u drugim zemljama, Hrvatska je u komparativnoj analizi najniža ali s obzirom na kulturu vezanosti za nekretnine i raspravi koja nije pojašnjena - odgoda će biti najbolje rješenje", kazao je Plenković.

Komentari (7)
 • Andy
  Andy 20:26 22.8.2017.

  Setac


  shvatio je da se više nikome ne može predstavljati kao stručnjak pa se sada predstavlja kao Hrvat i katolik.

  Maric je “strucnjak” jer je sam sebe i Gazda ga tako nazvao. Najobicniji prodavac magle.
 • Setac
  Setac 17:56 22.8.2017.

  shvatio je da se više nikome ne može predstavljati kao stručnjak pa se sada predstavlja kao Hrvat i katolik.

 • laser
  laser 17:13 22.8.2017.

  švicarsku bi za 2 godine uništili smradovi uhljebovski .Hrvatska je grad veličine milana sa 130 000 političara na plaći .

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!