Zdravko Marić prvi put od odgode komentirao porez na nekretnine

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2017. u 14:22
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Premijer Plenković u jeku je kritika na najavljeno uvođenje poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. godine u HRT-ovu Dnevniku rekao da bi odgoda bila najbolje rješenje.

Ministar financija, Zdravko Marić, prvi je put komentirao porez na nekretnine nakon što ga je premijer Andrej Plenković odgodio.

Ministar je upitan je li u pitanju potpuna odgoda ili povlačenje poreza na nekretnine. "Vidjet ćemo", kazao je Marić, javlja reporterka N1 televizije.

Podsjetimo, premijer Plenković u jeku je kritika na najavljeno uvođenje poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. godine u HRT-ovu Dnevniku rekao da bi odgoda bila najbolje rješenje.

"Osluškujemo bilo naroda, mada treba napomenuti da je ovaj porez, u okviru zakona o lokalnim porezima, prošao raspravu u Saboru kao dio paketa porezne reforme još prošle godine. No zaključak razgovora s ministrom financija i drugima u Vladi jeste da je potrebna dodatna pedagogija ne samo građana već i lokalne samouprave jer je cilj ovog poreza da bude prihod samoupravnih jedinica. Radi se o svojevrsnom pojednostavljenju komunalne naknade i spomeničke rente. Prevladava stajalište, nakon dodatne analize, da se predloži odgoda poreza za dogledno vrijeme – dijele ga i naši partneri. Treba pomoći samoupravi i smiriti tenzije. Ovakvi porezi postoje i u drugim zemljama, Hrvatska je u komparativnoj analizi najniža ali s obzirom na kulturu vezanosti za nekretnine i raspravi koja nije pojašnjena – odgoda će biti najbolje rješenje", kazao je Plenković.

Komentari (7)
Pogledajte sve


shvatio je da se više nikome ne može predstavljati kao stručnjak pa se sada predstavlja kao Hrvat i katolik.

Maric je “strucnjak” jer je sam sebe i Gazda ga tako nazvao. Najobicniji prodavac magle.

shvatio je da se više nikome ne može predstavljati kao stručnjak pa se sada predstavlja kao Hrvat i katolik.

švicarsku bi za 2 godine uništili smradovi uhljebovski .Hrvatska je grad veličine milana sa 130 000 političara na plaći .

dizanjem poreza se praktički otima posteno zarađen novac gradanima.
novcem iz poreza se financira kultura nerada i parazitstva u državnim strukturama.

valjda je to ovima u vladi jasno.

cilj bi im trebao biti maximalno snižavanje poreza jer je porez ustvari legalna otimačina čovjekove imovine.
posebno je to izrazeno u Hrvatskoj gdje se neefikasno trosi novac od poreza koji onda ustvari predstavlja “besplatnu lovu” za one koji ga na kraju dobiju.

New Report

Close