Zdravko Marić: Najviše oporezujemo rad, bogatstvo zapravo jako malo

Foto: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ministar je prezentirao porezni sustav i reforme kazavši da je još 2016. godine kazao kako moramo učiniti iskorake kako bi sustav postao 'prohodniji'.

Kamo sreće da poreznim izmjenama i sustavom te porezima možemo riješiti sve probleme našeg gospodarstva - no, na žalost svi znamo da to nije slučaj, ali ne treba bježati od važnosti uloge poreznog sustava, poručio je ministra financija Zdravko Marić.

Glavni dio priče je veza prema gospodarstvu, a ne punjenje proračuna, istaknuo je Marić govoreći na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo" u organizaciji Večernjeg lista u Koprivnici na temu "Porezna reforma - pogled iz perspektive gospodarstva".

Ministar je prezentirao porezni sustav i reforme kazavši da je još 2016. godine kazao kako moramo učiniti iskorake kako bi sustav postao 'prohodniji'. "Temeljem toga krenuli smo u izmjene poreznih propisa. Prvi korak je značilo 16 zakona i više od 30 podzakonskih akata. Drugi je bio nastavak već izglasanih zakona i sada smo na trećem krugu poreznog rasterećenja u okviru porezne reforme. To bi trebalo stupini na snagu s 1. sinječnja 2019. godine", naglasio je Marić.

Osvrnuo se i na oporezivanje te opetovao: "Ne prihvaćam konstataciju da Hrvatska ima najveće porezno opterećenje u EU. U pravilu najviše oporezujemo rad. Bogatstvo se zapravo jako malo oporezuje". 

Komentari (19)
 • itoldyouso
  itoldyouso 13:41 11.10.2018.

  a kad nas stignu, bit ce im isto ko prije.. :)

 • itoldyouso
  itoldyouso 13:40 11.10.2018.

  Moraju oni jos puno hleba papati da nas stignu..

 • renči
  renči 8:10 11.10.2018.

  MMF projekcije su da ce Srbija slijedece godine imati NAJVEĆI porast BDP od svih zemalja bivse Yu!
  Porast BDP Srbije oko 5 %.

  Hrvatska ce imati PAD porasta BDP. Pad na oko 2,2 %.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve