Zdravko Marić: Najviše oporezujemo rad, bogatstvo zapravo jako malo

Autor: Poslovni.hr , 09. listopad 2018. u 11:05
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ministar je prezentirao porezni sustav i reforme kazavši da je još 2016. godine kazao kako moramo učiniti iskorake kako bi sustav postao ‘prohodniji’.

Kamo sreće da poreznim izmjenama i sustavom te porezima možemo riješiti sve probleme našeg gospodarstva – no, na žalost svi znamo da to nije slučaj, ali ne treba bježati od važnosti uloge poreznog sustava, poručio je ministra financija Zdravko Marić.

Glavni dio priče je veza prema gospodarstvu, a ne punjenje proračuna, istaknuo je Marić govoreći na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo" u organizaciji Večernjeg lista u Koprivnici na temu "Porezna reforma – pogled iz perspektive gospodarstva".

Ministar je prezentirao porezni sustav i reforme kazavši da je još 2016. godine kazao kako moramo učiniti iskorake kako bi sustav postao 'prohodniji'. "Temeljem toga krenuli smo u izmjene poreznih propisa. Prvi korak je značilo 16 zakona i više od 30 podzakonskih akata. Drugi je bio nastavak već izglasanih zakona i sada smo na trećem krugu poreznog rasterećenja u okviru porezne reforme. To bi trebalo stupini na snagu s 1. sinječnja 2019. godine", naglasio je Marić.

Osvrnuo se i na oporezivanje te opetovao: "Ne prihvaćam konstataciju da Hrvatska ima najveće porezno opterećenje u EU. U pravilu najviše oporezujemo rad. Bogatstvo se zapravo jako malo oporezuje". 

Komentari (19)
Pogledajte sve

a kad nas stignu, bit ce im isto ko prije.. 🙂

Moraju oni jos puno hleba papati da nas stignu..

MMF projekcije su da ce Srbija slijedece godine imati NAJVEĆI porast BDP od svih zemalja bivse Yu!
Porast BDP Srbije oko 5 %.

Hrvatska ce imati PAD porasta BDP. Pad na oko 2,2 %.


Mozemo mi tu laprdat u beskonacnost, ali biracka masinerija vec ceka u redu za glasanje dok 50% velikih patriota nece se uopce udostojiti izaci na biraliste … Prema tome ono sto smo si izabrali to I imamo. Na kraju krajeva nisu politicari sa druge planete. Oni su isto Hrvati I k tome pravi patrioti 🙂

je, baš su slični Patriotima,
sve razaraju

New Report

Close