‘Zdravko bi za ministra Francuza i Engleza rekao isto što i za Jovanovića’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2013. u 10:02
Zoran Mamić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Da je naš ministar Englez i Francuz on bi isto rekao, jer smatra da ministar ne može biti stranac, rekao je Zoran Mamić.

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić izjavio je u subotu navečer u Puli da njegov brat Zdravko Mamić, koji je na nacionalnoj osnovi vrijeđao ministra Željka Jovanovića, nije poticao na mržnju i da bi jednako rekao za ministra Engleza ili Francuza, jer smatra da ministar ne može biti stranac.

"Tu nije bilo nikakvog govora mržnje. Svi znamo da Zdravko za prijatelje ima muslimane, Srbe i sve ostale. Da je naš ministar Englez i Francuz on bi isto rekao, jer smatra da ministar ne može biti stranac", rekao je Zoran Mamić novinarima nakon susreta između Istre 1961 i Dinama. "U tom kontekstu je izrečena izjava, znači kroz nikakvu mržnju prema srpskom narodu i srpskoj manjini. Poručio bih dušebrižnicima i onim dvoličnim pametnjakovićima koji se ograđuju i koji daju komentare, počevši od najviših do najnižih, da se malo pogledaju u ogledalo. Treba ih biti sram", dodao je.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić pušten je u subotu da se brani sa slobode od optužbi da je uvredama na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju. On je u petak iznio niz uvreda na račun Jovanovića za kojeg je rekao da je ''hrvatomrzac'', "uvreda za hrvatski mozak" i "Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege". "Ne znam samo kako će mu neki ljudi pogledati u oči. Zahvalio bih se prijateljima, navijačima i ljudima iz Srbije koji su zgroženi načinom na koji se odnose prema Zdravku, jer znaju što on misli i koji su njegovi svjetonazori", rekao je Zoran Mamić.

Dodao je da Zdravku Mamiću noć iza rešetaka nije bila ugodna ali, kako je rekao, "što te ne ubije to te ojača" i naglasio da stoji iza svake bratove riječi te da je obitelj sretna i ponosna na njega.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Nekome koji se busa svojim Hrvatstvom bi savjetovao da prije nego otvori usta u javnosti, pusti doma i “milione” i “tegove”!

Možda je to i lagan način za promociju? Njemu sličan lik koji je imao slične osobne probleme bacao je sve karte na ekstremni nacionalizam!Imao je solidnu bazu 10% nacionalista koji postoje u svim zemljama. A s time poslanički imunitet,pa je lupao u sve šesnajst svuda naokolo naročito po Romima. I zamislite u Europskoj zemlji nikad nije zato bio zatvoren!

Apothekar

Država ga treba goniti jer koristi nacistički način govora i raspaljuje najniže strasti kod primitivne raje koje u Hrvatskoj ionako ima previše.
I sve to samo zbog osobne koristi.


Znači, ako je Srbin i možeš zaraditi na njemu, onda je dobar.
Ako je Srbin i može ti uzeti nešto novaca, onda nije dobar.

To pokazuje da mamić nema ništa protiv srba kao nacionalne manjine nego je to sve njegov (neprimjeren i nekulturan) osobni obračun s jovanovićem…pa je pitanje da li ga država treba goniti ili to treba učiniti osobno jovanović kao oštećena strana?

New Report

Close