Zbog ušteda sele se iz Zagreb Towera

Autor: Marija Brnić , 27. siječanj 2016. u 21:59
Godišnja zakupnina ureda iznosila je 1,2 milijuna kuna/Igor Kralj/PIXSELL

Agencija za investicije.

Agencija za investicije (AIK) seli se iz iznajmljenog prostora u poslovnom neboderu Zagreb Tower. Od ožujka, potvrdio nam je šef Agencije Damir Novnić, na usluzi investitorima biti će u prostoru u Prilazu Gjure Deželića 7, kojeg su na korištenje na samom kraju prošle godine dobili od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Selidbu je AIK tražio zbog skromnog proračuna punih godinu dana, a kako istječe ugovor o najmu, već ove godine imat će znajačne uštede. U proračunu, koji za prošlu godinu nakon pripojenja s Agencijom za javno privatno partnerstvo, iznosio 16 milijuna kuna, sada će na raspolaganju za druge aktivnosti ostajati 1,2 milijuna kuna koliko je iznosila godišnja zakupnina. AIK inače useljava u prostor koji je koristila druga državna agencija HAMAG-BICRO, koja je preselila na lokaciju na Ksaveru.

S te se dvije odluke o racionalnijem korištenju državnim nekretnina među ostalim i DUUDI pohvalio u svom godišnjem izviješću o ispunjenju planiranih aktivnosti u prošloj godini. Ukupno je, navedeno je u izviješću predstojnika Mladena Pejnovića, DUUDI  na korištenje dodijelio 35 nekretnina iz portfelja RH, a na listi onih koji će također donijeti uštede za najamnine su Ministarstvo financija, Državni ured za zaštitu i spašavanje, Zavod za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, novoosnovani Općinski sud Zagreb jug, te Prekršajni sud u Zagrebu jug i Općinsko državno odvjetništvo Zagreb jug. 

Komentirajte prvi

New Report

Close