Zbog štrajka u školama moguće i produljenje nastave

Autor: Poslovni.hr , 29. listopad 2019. u 08:09
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

U odluci o tekućoj nastavnoj godini predviđena su tri dana u školskom kalendaru za nepredviđene okolnosti,

Iako članovi sindikata osnovnih i srednjih škola ulaze u četvrti tjedan štrajka, svi hrvatski učenici osnovnih i srednjih škola s četvrtim štrajkaškim tjednom upisuju četvrti dan nepohađanja nastave, čime i službeno mora biti nadoknade propuštenog gradiva. Naime, u odluci o tekućoj nastavnoj godini predviđena su tri dana u školskom kalendaru za nepredviđene okolnosti, no to je sada iscrpljeno, a ministrica obrazovanja Blaženka Divjak mora donijeti odluku o nadoknadi, piše Večernji list.

– Dat ćemo nekoliko mogućih prijedloga. Jedan od njih je produljivanje školske godine – kazala je jučer ministrica Divjak. Sindikatu hrvatskih učitelja, Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama i Sindikatu znanosti i visokog obrazovanja jaku je poruku jučer poslao i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, nakon što su predstavnici spomenutih sindikata napustili sastanak na kojem se raspravljalo o osnovici, ne i koeficijentima.

– O koeficijentima nećemo razgovarati. Na stolu su sve opcije koje su bile i prije, mislim da ćemo vrlo brzo poduzeti mjere. Do četvrtka ćemo odlučiti hoćemo li platiti štrajk – kazao je Aladrović. Kako je i rekao ministar, odluka još nije donesena, ali iz Banskih dvora može se čuti da je izglednije da štrajk neće biti plaćen. Prijetnja neplaćanjem za predstavnike sindikata čisti je primjer zastrašivanja, piše Večernji.

Komentirajte prvi

New Report

Close