Zbog štrajka u Lufthansi otkazano 12 letova iz Zagreba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. travanj 2014. u 16:23
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) ukupno je u sljedeća tri dana, zbog najavljenog štrajka pilota u njemačkoj Lufthansi, otkazano 12 letova, doznaje se iz MZLZ-a.

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) ukupno je u sljedeća tri dana, zbog najavljenog štrajka pilota u njemačkoj Lufthansi, otkazano 12 letova, doznaje se iz MZLZ-a.

U srijedu, 2. travnja, otkazani su Lufthansini letovi Berlin-Zagreb i Zagreb-Berlin te letovi Stuttgart-Zagreb i Zagreb-Stuttgart kao i Koeln-Zagreb i Zagreb-Koeln kompanije Germanwings.

U četvrtak, 3. travnja, otkazani su Lufthansini letovi Muenchen-Zagreb i Zagreb-Muenchen, a u petak, 4. travnja letovi te kompanije između Berlina i Zagreba te Muenchena i Zagreba.

U domaćoj zrakoplovnoj kompaniji Croatia Airlinesu kažu da poteškoće zbog štrajka u Lufthansi mogu očekivati putnici koji nakon leta Croatijinim zrakoplovima planiraju nastavak putovanja letovima iz Muenchena ili Frankfurta.

Lufthansa je u ponedjeljak objavila da otkazuje 3.800 letova, od srijede do petka, zbog trodnevnog štrajka pilota uslijed pregovora o plaćama.

Ti otkazani letovi odnose se na ukupno 425.000 putnika, precizirala je tvrtka i dodala da će tih dana samo 500 letova ostati na programu.

Piloti podružnica Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa City Line i Air Dolomiti, kao i Brussels Airlines, čijih 45 posto posjeduje Lufthansa, nisu zahvaćeni tim štrajkom i Lufthansa predviđa da će, gdje bude moguće, najveći zrakoplovi letjeti na svojim linijama kako bi prevezli što veći broj putnika prema i iz Njemačke.

Cockpit, koji ima 9.000 članova u svim tim zrakoplovnim tvrtkama, pozvao je pilote Lufthanse da od srijede u 00,00 do petka u 23,59 prekinu rad i zahtijevaju povišenje plaća i bolje uvjete na završetku radnog vijeka.

Sindikat očekuje "jako" sudjelovanje, rekao je u petak jedan od glasnogovornika, koji nije želio precizirati broj članova organizacije među oko 5.000 pilota zaposlenih u Lufthansi.

Komentirajte prvi

New Report

Close