Zbog sporosti administracije kasni ‘Lavčevićev’ hotel u Omišu

Autor: Sandra Livajić , 30. listopad 2006. u 06:30

‘Lavčević’ se obvezao sagraditi hotelski kompleks u roku od 4 godine od dobivanja građevinske dozvole, a u slučaju kašnjenja platit će penale u iznosu od 10 posto od kupoprodajne cijene za svaku godinu kašnjenja

Županija Splitsko-dalmatinska dala je suglanost za nedavno usvojeni Prostorni plan Grada Omiša koji je na atraktivnoj lokaciji Garma-Ravnice predvidio turističku zonu koju je prije dvije godine kupio splitski Lavčević s namjerom gradnje turističkog kompleksa.

Prostorni plan
Lavčević je od Grada Omiša za četiri milijuna eura kupio atraktivnu građevinsku parcelu od osam tisuća metara uz more, na mjestu bivše cementare “Renko Šperac” u svrhu gradnje hotelskog kompleksa vrijednog sto tisuća eura. Prošlo je pola godine otkada je 80-metarski dimnjak davno ugasle tvornice cementa “svečano” srušen, a kada će Omiš dobiti dugo očekivani hotelski kompleks, ovisi o brzini, odnosno sporosti administracije. “Županija je dala suglasnost za Prostorni plan, a sada je na redu Ministarstvo zaštite okoliša koje također treba dati svoju suglasnost kako bi se pristupilo izradi detaljnog urbanističkog plana. Suglasnost iz Ministarstva očekujemo u idućih mjesec dana, a u roku od osam mjeseci trebala bi stići građevinska dozvola”, kaže omiški gradonačelnik Ivan Škaričić. Prema ugovoru, Lavčeić se obvezao izgraditi hotelski kompleks u roku od četiri godine od dobivanja građevinske dozvole, a u slučaju kašnjenja platit će penale u iznosu od 10 posto od kupoprodajne cijene za svaku godinu kašnjenja. Iako je prilikom potpisivanja ugovora Lavčević kao rok dovršetka izgradnje kompleksa naveo 2008. godinu, već sada je jasno da će se rokovi probiti. Lavčević je odobrenje za rušenje čekao više od godinu dana. Direktor Lavčevića, Petar Antić kaže da vlasnički list za kupljeno zemljište čekaju već dvije godine. Za izgradnju turističkog naselja u Ravnicama Lavčević će tražiti partnere i investitore, a budući apartmani, vile i hoteli su na prodaju. Arhitektonsko rješenje budućeg turističkog kompleksa izradio je splitski arhitekt Vjeko Ivanišević.

Oko 350 radnika
Na 80.000 četvornih metara zemljišta gradit će se zatvoreni olimpijski bazen, jedan hotel s pet zvjezdica kapaciteta 120 soba, hotel s četiri zvjezdice kapaciteta 120 soba te sedam vila kategorije pet zvjezdica. U drugom redu od mora gradit će se 170 apartmana, kasino, disko-club i multimedijalni centar. Investitor planira gradnju podzemnog parkirališta, te čak 21.000 metara četvornih zelenih površina, a kompleks će imati izgled starog dalmatinskog grada kako bi se uklopio u tipičnu mediteransku gradnju. U turističkom naselju planira se zaposliti oko 350 radnika, a s gradom će biti povezano šetnicom. Lavčević nastoji oživjeti svoju građevinsku djelatnost, a turizmom su se počeli baviti prije nekoliko godina osnivanjem tvrtke Lavčević hotelijerstvo koja se bavi isključivo ugostiteljstvom i hotelskim smještajem. Lavčević hotelijerstvo već posjeduje turističko naselje u Milni na Braču te hotel Dujam u Splitu. Za turističku izgradnju, osim u Omišu, Lavčević je kupio i lokaciju u Kaštel Sućurcu, u bivšoj tvornici Adriavinil, površine oko 200.000 četvornih metara.

Lavčević d.d.

Lavčević d.d. Split osnovan je 1948. godine, a od 1992. godine organiziran je kao dioničko društvo, odnosno poslovni sustav s deset društava s ograničenom odgovornošću s oko 800 zaposlenih.
Temeljni kapital Lavčevića je 167,626.766,00 kn
Većinski vlasnik Lavčevića je zagrebačka Montmontaža
Godišnji promet Lavčevića d.d., uključujući povezana društva iznosi oko 650,000.000,00 kuna




Komentirajte prvi

New Report

Close