Zbog prijetnje šefovima Plodina podignuta optužnica protiv Jose Nokovića

Autor: Agencija VLM , 15. rujan 2014. u 16:51
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo optužnicu protiv Jose Nokovića.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo optužnicu protiv Jose Nokovića (49) koji je od trgovačkog lanca Plodine pokušao izvući stotine tisuća eura prijetnjama da će otrovati namirnice u trgovinama.

Stavlja mu se na teret da je od 17. veljače 2006. do 18. ožujka 2014. na području Rijeke i Kostren, u namjeri da se domogne znatne nepripadne imovinske koristi, u više navrata slao iznuđivačka pisma većem broju osoba, između kojih i trgovačkom društvu Plodine i tražio isplatu novčanih iznosa od 20.000 do 800.000 eura. Noković je prijetio će im se, u slučaju neisplate ili obavještavanja policije, osvetiti napadom na njih i članove obitelji, ugrožavanjem života njihovih kupaca trovanjem artikala koje prodaju te podmetanjem eksploziva. Prijetio je smrću šefovima Plodina, predsjedniku uprave Mili Ćurkoviću i njegovu sinu Luki, predsjedniku Nadzornog odbora. Do isplate novčanih iznosa ipak nije došlo jer su se oštećenici obratili policiji dok je trgovačko društvo započelo s radnjama radi isplate traženog iznosa.

Također,  Nokovića, inače bivšeg pravosudnog policajca, tereti se da je u kući u kojoj prebiva neovlašteno držao pištolj s pripadajućim spremnikom streljiva te više metaka. Predloženo je da mu se produlji istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentirajte prvi

New Report

Close