Zbog povećane proizvodnje odmah bi mogli zaposliti stotinjak stalnih radnika kada bi ih bilo

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2018. u 10:26
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nije nužno da su metalske struke.

U hrvatskom dijelu Cimosa povećan je obim poslovanja, razvijaju se novi proizvodi, a narudžbe stalno rastu. Kako piše Glas Istre, povećanu proizvodnju ne uspijevaju pokriti domicilnim radnicima već se vrhovi u proizvodnji "peglaju" kroz ispomoć tridesetak radnika iz bivših tvornica koje je Cimosova grupacija imala u Srbiji, Bosni i Hercegovini, kao i posudbom četrdesetak radnika iz Uljanika i "3. maja".

– Riječ je o interventnom, privremenom zapošljavanju kako bi se uspjele isporučiti velike narudžbe i samim time ostvariti nove. Popunjavaju se praznine koje nastaju zbog povećanog obima poslovanja, ali i stoga što Cimosovi radnici odlaze preko granice gdje su metalske struke bolje plaćene, kaže regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske za Istru Đino Šverko.

Regionalni sindikalni povjerenik nakon razgovora s Mladenom Juradom, direktorom tvrtke P.P.C. koja objedinjuje Cimosove tvornice u Buzetu, Roču i Labinu s oko tisuću zaposlenika, tvrdi da u Cimosu u ovom trenutku mogu zaposliti stotinjak ljudi za stalno. Nije nužno da su metalske struke. Da bi u tome uspjeli sindikalna je poruka jasna – potrebno je povećati plaće. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

U Cimos neću da radim
nego ću u kancelariji da se ‘ladim

Romel, 08.05.2018. u 11:03
stalnih radnika kada bi ih bilo

Samo da tvornice ne krenu k radnicima.

New Report

Close