Zbog Potroška i generala Markača opet upitan kvorum

Autor: Agencija VLM , 21. ožujak 2013. u 12:34
Mladen Markač (Foto: Grgur Zucko/PIXSELL)


HSS-ov Pal tvrdi da ih se želi ucjenjivati, a SDP-ova M. Fuček da su to besmislice

Skupština Koprivničko-križevačke županije prekjučer je završila i prije nego što je zapravo i počela. Vijećnici HSS-a, HDZ-a i A-HSP-a nisu se slagali s prijedlogom predsjednice skupštine Milice Fuček (SDP) da se 34. točka dnevnog reda, u kojoj se trebalo glasati o imenovanju Nedeljka Potroška za ravnatelja Županijske uprave za ceste, prebaci na prvu pa su zatražili stanku, a potom i demonstrativno napustili sjednicu. Kako vijećnici stranaka na čelu sa SDP-om nisu imale kvorum, sjednica je prekinuta.

Dožupan Ivan Pal (HSS) pojasnio je da se uoči svake skupštine održava koordinacija sviju strana i dogovara dnevni red kako bi se izbjegle neželjene situacije poput ove, s obzirom da nitko nema većinu. – Nismo mogli pristati da se za ravnatelja ŽUC-a glasa prije nego što se odradi prva točka dnevnog reda o javnim županijskim priznanjima. Nevjerojatno je da nas se ucijenilo da ako mi nećemo glasati za Potroška, neće ni oni za počasnog građanina županije Mladena Markača – ustvrdio je Pal i poručio SDP-u i HNS-u da se nauče brojati do 21 jer zaboravljaju da nemaju većinu.

– Žao nam je što se koplja lome oko Potroška, kojeg iznimno cijenimo i kao osobu i stručnjaka, ali da je SDP želio s nama na vrijeme sjesti za stol sada ne bi do ovoga došlo, imali bi 'win-win' situaciju – dodao je Pal i obrušio se na M. Fuček za koju je rekao da po svako mišljenje mora u sjedište stranke u Svilarskoj ulici u Koprivnici i da mu zato nije jasno kako ona misli biti gradonačelnica Đurđevca. Predsjednica skupštine kazala je da je 34. točku željela prebaciti na prvu jer je htjela ići na ruku novinarima, ali i zato što je imala saznanja da će HSS i HDZ bojkotirati skupštinu pa ih je na taj način željela zadržati.

– Nečuven postupak s njihove strane. Zgrožena sam da su heroja Mladena Markača uvukli u ovu priču. Tehničko pomicanje dnevnog reda pretvorili su u sramotni scenarij – poručila je M. Fuček, koja je već za danas u 14 sati sazvala nastavak prekinute skupštine. Još razmatra hoće li inzistirati da se prvo bira ravnatelj ŽUC-a, a tek potom o javnim priznanjima.

– Ako žele igrati prljavo, neka se ništa ne izglasa – dodala je i poručila da će, ako opet ne bude kvoruma, u utorak sazvati novi nastavak sjednice.

Komentirajte prvi

New Report

Close