Zbog ‘pospanog’ Grčića miču se kamere sa sjednica Vlade

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2012. u 16:35
Foto: Goran Stanzl/PIX

“Grčić nije spavao, o tome nema govora. Da se ubuduće ne bi događale ovakve stvari, na sjednicama će biti tek službena kamera…”

Na sjednicama Vlade uskoro više neće biti kamera hrvatskih televizija, nego samo jedna službena koja će za sve njih snimati što se događa u dvorani, piše Novi list. O tome u Banskim dvorima već dulje razmišljaju zato što se tijekom sjednice kamermani neprestano premještaju i time remete rad članovima Vlade. A konkretan povod za odluku micanju o televizijskim kamera je prilog Nove TV sa zadnje Vladine sjednice u kojem se sugerira da je potpredsjednik Branko Grčić zaspao dok su njegovi kolege raspravljali o točkama dnevnog reda.

– To je bio čisti falsifikat. Grčić nije spavao, o tome nema govora. Da se ubuduće ne bi događale ovakve stvari, na sjednicama će biti tek službena kamera koja će snimati govornike i onda će svim zainteresiranim tv kućama biti ponuđen videomaterijal. Javnost neće biti nimalo oštećena, a nema smisla da se gomila kamermana neprestano prešetava dok traje sjednica, rekao je listu jedan visoki dužnosnik Vlade.

U prvom kadru spomenutog priloga Nove tv vidi se Grčić spuštenih kapaka, a glas novinara upozorava »potpredsjednik se umorio, a još nije ni počeo«. Misli se na investicijski plan koji je Grčić predstavio u četvrtak. U tekstu na portalu »Dnevnik hr« navodi se kako je »umor potpredsjednika Vlade nakon prezentacije očito svladao, pa je malo ubio oko, unatoč teškim vremenima, kako je i sam rekao«.

– Jako sam žalostan zbog toga što mi je Nova tv napravila. To jednostavno nije bilo pošteno, nego ispod svake razine. Pa kako bih mogao zaspati na sjednici Vlade? U tom trenutku upravo sam iscrtavao novu organizacijsku shemu za praćenje investicija, kazao je Grčić Novom listu.
 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Kakvi zlobni komentari na osnovu vijesti iz žutog tiska. I vi se smatrate ozbiljnim portalom. Baš me zanima što rade i ovom društvu pridonose ovi komentatori. To je isto kao da za par terapija hoćete izliječiti bolest koja je nastajala dvadesetak godina.

Ne da spava samo gospodin Grcić već spava cijela Vlada RH u godinu dana od obečanja nisu ispunili ništa samo novi nameti

Zaista bi bilo fer da se broj tih kamera poveća i da se uvede mjesečno minimalno dva do tri nenajavljena Droga i Alkohol testa.

Ne može se raditi 24 sata a da ti se malo ne prispava. Najbolje je da tamo donesu postelje pa da budu ležeće sjednice i kome se prispava nek u normalnom položaju ubije oko, a plaća 22 000 kuna, što se zna.

New Report

Close