Zbog poslovnjaka grade vrhunske kongresne centre

Autor: Ana Lučin , 07. prosinac 2009. u 22:00

Nude se usluge prema potrebama korisnika

Hrvatski hotelijeri posljednjih godina sve višu ulažu u razvoj kongresnog turizma. Značaj razvijanja ponude u tom smjeru prepoznali su u Spa & Golf Resortu Sveti Martin, lideru hrvatskog kontinentalnog turizma. U ponudu su tako uvrstili Kongresni centar, koji bi, s obzirom na lokaciju resorta, u Hrvatsku mogao privući predstavnike tvrtki iz cijele regije. Naime, Spa & Golf Resort nalazi se na samom sjeveru Hrvatske, u Međimurskoj županiji. Udaljenost od austrijske granice manja je od 30 kilometara, a neposrednoj su blizini slovenska i mađarska granica. Autocestom je od Zagreba do Svetog Martina potrebno, pak, oko sat i pol vremena vožnje.

Rast kapaciteta
U Spa & Golf resortu ističu kako okretanje prema poslovnoj klijenteli predstavlja važan segment njihovog cjelokupnog turističkog portfelja. “Razvoju kongresnog turizma zaista dajemo iznimno značenje, što možemo potvrditi velikim investicijama u razvoj hotelskih kapaciteta”, ističe Tatjana Hodžić, voditeljica prodaje Spa & Golf Resorta. Nakon otvorenja luksuznog Spa Golfer Hotela, kako najavljuje, u sljedeće dvije godine namjeravaju nastaviti s velikim investicijama. Hodžić naglašava i kako okosnicu poslovanja čini formiranje usluga prema individualnim potrebama klijenata. Boravak na poslovnim okupljanjima u Svetom Martinu, kako ističe, upotpunjen je atraktivnim vanjskim sadržajima pa slobodno vrijeme između sastanaka klijenti, primjerice, mogu popuniti sportskim aktivnostima ili wellnessom. “Stvaranju doživljaja pridonose prvenstveno prirodne ljepote ovog kraja. Osim toga, ponudu, uz sportske i wellness sadržaje, obogaćuje vrhunski gurmanski doživljaj, aktivnosti na razvoju seoskog turizma, unaprjeđenje eko-poljoprivrede i uključivanje kulturno-povijesne baštine”, kaže Hodžić. Mnogi smatraju kako bi Sveti Martin, s obzirom na ponudu, mogao konkurirati brojnim poznatim odredištima svjetskog kongresnog turizma.

Zajednički napor djelatnika
Pogodan je, naime, za organizaciju najzahtjevnijih kongresa, stručnih skupova ili workshop radionica. Također, hotelsko naselje i okolica idealni su za organizaciju brojnih team building aktivnosti. U kongresnoj dvorani Mura, u sklopu Spa Golfer hotela, mogu se organizirati eventi za 500 osoba. Dvorana je suvremeno opremljena pa su gostima na raspolaganju bežični Internet, projektori, kamere, mikrofoni i ostala tehnička pomagala. Po željama gostiju, u predvorju dvorane organizira se coffee break. No, osim Mure, u hotelu i u sklopu restorana Vučkovec još je nekoliko manjih kongresnih dvorana, kao i prostorija za sastanke te izložbenih prostora. Od uspješno realiziranih poslovnih okupljanja, Hodžić izdvaja nedavno održani stručni skup, na kojem je sudjelovalo više od 400 domaćih i inozemnih stručnjaka za poslove projektiranja, nadzora, održavanja i financiranja sustava vodoopskrbe i odvodnje. “Kako bi organizacija bila besprijekorna, stotinjak djelatnika Svetog Martina okupilo se van radnog vremena, što nije specifično samo za ovaj skup. Pomicanje granica u smislu unaprjeđivanja usluge tako se na temelju dosadašnjih primjera pokazalo kao pravilo, a ne iznimka” govori Hodžić.

Komentirajte prvi

New Report

Close