Zbog porasta Dunava proglašeno izvanredno stanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. lipanj 2013. u 13:03
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

Ljudstvu angažiranom na obrani od poplava u Vukovaru jutros u 5 sati priključilla su se 42 člana Udruge branitelja Vukovara grada Zagreba

Zbog rasta vodostaja Dunava u Vukovaru, koji je danas u 10 sati dosegnuo razinu od 660 centimetara, direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava Siniša Kukić u 11 sati je proglasio izvanredno stanje za cijeli tok Dunava.

"Iako vodostaj nije dosegnuo razinu od +680 kada je predviđeno proglašavanje izvanrednog stanja ipak je riječ o vrlo visokom vodostaju pa je odluka o uvođenju izvanrednog stanja donesena", izjavio je Hini rukovoditelj obrane od poplava za Vuku i Bobotski kanal Mario Spajić.

Naglasio je kako je u Vukovaru sve spremno za dolazak vrha vodenog vala, a da su "Hrvatske vode", kao subjekt zadužen za obranu od poplava, visokom su ocjenom ocijenile suradnji s vukovarskim i vukovarsko-srijemskim Stožerom zaštite i spašavanja te koordinaciju svih uključenih u obranu od poplava.

Spajić je potvrdio da Dunav u Vukovaru raste za oko 1,5 centimetara na sat, no procjene Hrvatskih voda govore da će vrh vodenoga vala u Vukovaru biti niži od povijesnog maksimuma i kretati se oko 720 centimetara.

Ljudstvu angažiranom na obrani od poplava u Vukovaru jutros u 5 sati priključilla su se 42 člana Udruge branitelja Vukovara grada Zagreba koji su autobusom doputovali u Vukovar.

"Angažirani smo na punjenju vreća i taj ćemo posao raditi sve do večeras kada se vraćamo nazad u Zagreb jer su stručne službe procijenile da naš dodatni angažman nije potreban", izjavio je Hini predsjednik udruge branitelja vukovara grada Zagreba Damir Jašarević.

Zagrebačke branitelje obišao je i vukovarski gradonačelnik željko Sabo koji se još jednom zahvalio i njima i svim dragovoljcima i profesionalcima na njihovim naporima da obrane grad od vodenog vala.

"Vukovarska ljubav i ljubav za Vukovar su se ujedinile i u obrani od poplava", rekao je tom prigodom Sabo.

Komentirajte prvi

New Report

Close