Zbog neusklađenih koeficijenata dobivaju 1500 kuna manje

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2017. u 11:29
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Naše obrazovanje ide do sedmog stupnja, imamo među nama i doktorande znanosti i trebamo biti prepoznati u sustavu.

Diplomirane medicinske sestre i magistre sestrinstva ne osjećaju na plaćama to što su završile sedmi stupanj obrazovanja.

Time mjesečno ostaju bez 1000 do 1500 kuna, a to je i jedan od razloga zašto sestre odlaze raditi u inozemstvo, kaže predsjednica Nacionalnog saveza sestrinstva Slavica Berić, koja je na 16. stručnom skupu operacijskih sestara Hrvatske, održanom u Varaždinu, upozorila na neusklađenost koeficijenata za obračun plaća sestara s visokim obrazovanjem.

One, naime, i dalje dobivaju plaću kao prvostupnice, piše Večernji list.

– Na državnoj razini trebalo bi donijeti uredbu o plaćama. Naše obrazovanje ide do sedmog stupnja, imamo među nama i doktorande znanosti i trebamo biti prepoznati u sustavu. Osim financijske, to bi bila i moralna satisfakcija – napominje S. Berić. Obrazovanje, nerazumijevanje sestrinstva kao samostalne profesije, neusklađenost s potrebama za zdravstvenom njegom i nepovoljni uvjeti rada glavni su razlozi nezadovoljstva medicinskih sestara o kojima će predstavnici Hrvatske komore medicinskih sestara govoriti na tematskoj sjednici saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, najvjerojatnije za desetak dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close