Zbog neisplate plaće poslodavac “zaradio” optužnicu

Autor: Poslovni.hr/H , 09. lipanj 2017. u 16:19
FOTO: Thinkstock

Zbog neisplate plaća Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv poslodavca (32) koji je svojoj djelatnici ostao dužan ukupno 15.500 kuna, izvijestilo je tužiteljstvo.

Poslodavca terete da je od studenog 2015. do 30. ožujka 2016. kao član uprave i direktor trgovačkog društva nije isplatio ugovorene mjesečne plaće 55-godišnjoj prodavačici uslijed blokade računa trgovačkog društva.

"Okrivljenik nije postupio sukladno odredbi članka 93. stavak 2. Zakona o radu i oštećenici nije dostavio isplatne liste s obračunom iznosa koji je bio dužan isplatiti slijedom čega ju je oštetio za ukupan iznos od 15.500,00 kuna", navodi se u optužnici.

Za kazneno djelo neisplate dijela ili cijele plaće zapriječena je kazna zatvora do tri godine, ali Kazneni zakon predviđa i da se počinitelj može osloboditi kazne ako naknadno isplati plaće.

Prema posljednjim podacima Porezne uprave u Hrvatskoj plaću ne isplaćuje 3423 poslodavca, dok više od deset tisuća radnika ne prima plaću iako uredno radi.

Komentirajte prvi

New Report

Close