Zbog mita uhićene i voditeljica i zamjenica voditeljice šibenskog Zemljišno-knjižnog odjela

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2014. u 17:35
Zeljko Mrsic/PIXSELL

Istraga je otvorena protiv ukupno sedam osoba u dobi od 39, 42, 47, 21, 53 i 68 godina

Voditeljica Zemljišno-knjižnog odjela šibenskog Općinskog suda, njena zamjenica, službenica odjela i još jedna osoba uhićene su zbog davanja i primanja mita, davanja mita za trgovanje utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti, te zbog te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Istraga je otvorena protiv ukupno sedam osoba u dobi od 39, 42, 47, 21, 53 i 68 godina, piše Večernji list.

– Osnovano se sumnja da su prvookrivljenica, službenica Ureda za katastar u Šibeniku, i drugookrivljenica, zamjenica voditeljice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Šibeniku, od svibnja 2013. do 16. siječnja 2014. ostalim okrivljenicima za novčane i druge naknade, u više navrata omogućile da im se žurno i preko reda riješe predmeti u Uredu za katastar i upisi u zemljišne knjige. Trećeokrivljenica, voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Šibeniku, na traženje četvrtookrivljenice, žurno i preko reda omogućila je donošenje potrebnih rješenja, bez obzira na neuredne i nepotpune prijedloge – istakli su iz USKOK-a.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovakvim potencijalnim krivcima odmah se određuje istražni zatvor, a raznim Perkovićima tek šetnja s oduzimanjem putovnice. Gdje je tu principijelno ponašanje?

New Report

Close