Zabranili rad kafiću, zaposlenici čak doveli i djecu, no ‘vrijeme prilagodbe je isteklo’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. veljača 2013. u 20:10
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Zbog kršenja Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom…

Zbog kršenja Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom, djelatnici Porezne uprave danas su privremeno zabranili rad kafiću u hotelu "Kunjevci" nedaleko od Vinkovaca, a kako bi spriječili privremeno zatvaranje i privremeni gubitak radnih mjesta, zaposlenici su u hotel doveli i svoju djecu, izvijestila je Porezna uprava. Unatoč tomu, provedena je privremena zabrana rada tom kafiću, uz nazočnost policije i Centra za socijalnu skrb, izvijestila je Porezna uprava.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, policija je jutros bila u hotelu "Kunjevci", ali "nije bilo potrebe za postupanjem njezinih djelatnika". Porezna uprava navodi i kako je nepoznati muškarac, koji je bio u pratnji Silvane Perković, direktorice tvrtke "Hotela" d.o.o. iz Vinkovaca u čijem sastavu posluje hotel "Kunjevci", 25. veljače, prilikom uručenja naredbe o privremenoj zabrani obavljanja poslovne aktivnosti, inspektorima Porezne uprave prijetio.

Inspektori su nadzor provedbe fiskalnog zakona u tom kaffe baru proveli 23. na 24. veljače, no direktorica nije htjela preuzeti zapisnik, te su inspektori ponovno došli 25. veljače, a tada im je nepoznati muškarac i prijetio. U priopćenju za javnost Porezna uprava ističe kako se sa "sličnim neposluhom, prijetnjama i ometanjem u obavljanju službene dužnosti" njezini inspektori susreću svakodnevno diljem Hrvatske, ali bez obzira na to, ona će i dalje postupati u skladu sa zakonskim propisima u ostvarivanju glavnih ciljeva.

Također navodi da je "vrijeme prilagodbe isteklo" te da su tijekom siječnja poreznici obišli i upozorili 10.500 obveznika fiskalizacije u kojih su uočene nepravilnosti u provedbi zakona. "U posljednjih mjesec dana Porezna uprava je zbog nepridržavanja zakonskih odredaba privremeno zabranila obavljanje djelatnosti u više od 130 poslovnih prostorija, od kojih više od 60 još ima privremenu zabranu obavljanja rada", navodi se te dodaje kako će Porezna uprava i dalje nadzirati provedbu Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom, a u svojem će se radu koristiti "svim resursima sa svih područja Republike Hrvatske u smislu rotiranja inspektora između gradova s namjerom da se nadzorom obuhvati što više poreznih obveznika".

Komentari (6)
Pogledajte sve

“Harač, harač!“ Otkud raji harač?
Otkud zlato, koji krova neima,
Mirna krova da ukloni glavu?
Otkud zlato, koji njive neima,
Nego tursku svojijem znojem topi?
Otkud zlato, koji stoke neima,
No za tuđom po brdijeh se bije?
Otkud zlato, koji ruha neima?
Otkud zlato, koji kruha neima?

Treba to provesti bez milosti, svi su oni kao nevini i nemaju pojma zašto ih kažnjavaju a direktorica šminkerica sa autom više klase samo se smijulji i misli si kako će opet sve riješiti i varati nesmetano dalje.

POREZNA I DRŽAVNI INSPEKTORI REKETARE

Razgovarali smo sa tri knjigovođe koje su nam iznjele svoja osobna iskustva sa srednjim poduzetnicima i obrtnicima.
Posebno je riječ o poduzetnicima kojima država dodjeli poticaje.
“Neviđeno je koji teror sprovode inspekcije.
Postoje reketari, a postoje i čudovišta kojima nije u interesu pomoći poduzetniku i obrtniku, već što više kazniti i zatvoriti poslova.
Time stvaraju veće zdravstvene i socijalne probleme na teret države.” – tvrdi nam A.Z.

Knjigovođe nam opisuju da su kazne toliko drastične da neke obitelji koje preživljavaju od obrta, potpuno bankrotiraju.
Tako umjesto da država stimulira rad, vrši inspekcijski teror sa naplatama kazni gdje dućan od kojeg živi jedna obitelj propadne, i padne državi na teret.
“Ova država je apsurdna, zakoni represivni, zlostavljački, niti malo poticateljski.
Svakli poticaj kao da čekaju da pogriješite i žele da Vas kazne, a kazna od 40.000 kuna nekome je ključ u vrata.
Do sada s to radili 14 obitelji koje su živjele od toga i sitno pogriješile.
Umjesto, pomoći sasuti su kaznama, a brojni prićaju da su žrtve reketa.” tvrdi nam A.Z.
Ako imate hrabrosti, slobodno podjelite sa nama priču, imena i prezimena inspektora.
Poslati ćemo Vladi opaske na znanje.
udarno.com

Ma taj koji to drzi je jedan od najvecih duznika poreza u zupaniji i među 100 u drzavi i sve je isprepisivao na druge ta zena drzi samo za njega 20 godina ne placa porez

New Report

Close