Zbog jeftinog plina mogao bi nagrabusiti HEP

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2017. u 08:49
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u utorak je u Bruxellesu komentirao odluku Vlade da plin za građane neće poskupjeti.

Vlada je uspjela u naumu da zadrži cijenu plina istom kao i lani pa prije lokalnih izbora nećemo imati val poskupljenja, ali će visoku cijenu socijalnog mira platiti Hrvatska elektroprivreda, piše Večernji list.

Naime, Vlada je na telefonskoj sjednici odredila maksimalnu cijenu po kojoj HEP mora prodavati plin lokalnim distributerima, a ona je 4 lipe niža od one kojom se barata na tržištu. HEP će ubuduće plin naplaćivati 18,09 lipa po kilovatsatu, ali s obzirom na to da plin stoji oko 22 lipe po kilovatsatu, HEP bi mogao do iduće godine, do kada mora poslovati s ovom cijenom, skupiti čak 240 milijuna kuna gubitaka.

Spas mu može biti jedino Ina, ako kompanija odluči prodavati plin po cijeni nižoj od one koju može dobiti na tržištu, piše Večernji list.

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u utorak je u Bruxellesu komentirao odluku Vlade da plin za građane neće poskupjeti.

Upitan hoće li HEP platiti razliku u cijeni plin, Dobrović je odgovorio da "HEP neće biti izložen posebnim gubicima", ali nije htio detaljnije objasniti.

"Za sve detalje će postojati objašnjenje. Vrlo skoro", kazao je ministar.

Komentirajte prvi

New Report

Close