Zbog istrage razriješen ravnatelj NP Krka, Zmajlović očekivao ostavku

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2012. u 11:54
Željko Bulat (PIX)

Za vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka, Zmajlović je imenovao Dragu Marguša.

Ministar Mihael Zmajlović razriješio je danas Ravnatelja Nacionalnog parka Krka Željka Bulata, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.  Protiv Željka Bulata provodi se istraga pri  Županijskom sudu u Splitu, Odjel za suzbijanje korupcije i organziranog kriminala. Istraga se provodi  po nalogu USKOKA zbog, kako se navodi u Rješenju Županijskog suda "postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo primatnja mita u gospodarskom poslovanju".

"Sve ovo nanosi ogromnu štetu ugledu Nacionalnog parka Krka  i ja sam očekivao da Željko Bulat sam podnese ostavku. A definitivni argument trebala mu je biti točka iz Rješenja županijskog suda u Splitu u kojoj se 'zabranjuje obavljanje određene poslovne aktivnosti osumnjičeniku Željku Bulatu i to Ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka te bilo kakvih poslova vezano za poslovanje Javne ustanove Nacionalni park Krka kao i zabrana dolaženja u prostorije Javne ustanove Nacionalni park Krka …'", navodi u priopćenju ministar Zmajlović.

Osim razrješenja ravnatelja, Zmajlović je zatražio od Državnog ureda za reviziju provođenje izvanrednog nadzora nad financijskim poslovanjem Javne ustanove Nacionalni park Krka u zadnjih 5 godina. Isto tako, donio je Odluku o provođenju upravnog nadzora na poslovanjem Javne ustanove Nacionalni park Krka.  Za vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Krka, ministar Zmajlović imenovao  je dr.sc. Dragu Marguša, zaključuje se u priopćenju.  

Komentirajte prvi

New Report

Close