Zbog gužve otkazano sučeljavanje Reisman – Štulhofer

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2013. u 20:40
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Štulhofer je izjavio novinarima da je iznenađen velikim brojem zainteresiranih, ali je siguran da će se svi potruditi pronaći novo mjesto i vrijeme te da će debata biti održana.

 Zbog velike gužve večeras je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu otkazana tribina na kojoj su se trebali sučeliti Judith Reisman, protivnica liberalnog seksualnog odgoja, i predstojnik Katedre za seksologiju Aleksandar Štulhofer, jedan od autora Kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama.

Početak tribine bio je zakazan za 19 sati, ali je otkazana jer se nezabilježena gužva u i ispred najveće fakultetske dvorane – "sedmice", nije smanjila do podnošljive razine ni nakon poziva dekana Damira Borasa prisutnima da oslobode barem prostor oko katedre.

Budući da se prenatrpana dvorana nije počela prazniti, Boras je kazao da se tribina otkazuje zbog "sigurnosnih i zdravstvenih razloga", s čime su se složile kolege Štulhofer i Tvrtko Jakovina, koji je trebao biti moderator tribine.

Štulhofer je izjavio novinarima da je iznenađen velikim brojem zainteresiranih, ali je siguran da će se svi potruditi pronaći novo mjesto i vrijeme te da će debata biti održana.

Uz studente na javnu tribinu su došli i predstavnici raznih udruga i inicijativa koje zagovaraju suprotna stajališta o četvrom modulu zdravstvenog odgoja, od kojih su neke dolazak svojih članova na tribinu dogovarale danas i preko društvenih mreža.

Američka kontroverzna komunikologinja Judith Reisman gostuje u Zagrebu u organizaciji udruge Vigilare, koja se angažira na promoviranju, kako navode, izvornog identiteta braka i značenja obitelji, i Centra za obnovu kulture, koji težište svog rada vidi na području odgoja i obrazovanja mladih.

Sinoć je trebala biti na projekciji kontroverznoga dokumentarnog filma redatelja Timothyja Tatea "Kinseyevi pedofili, tajna povijest", koja je, unatoč velikom interesu javnosti, otkazana zbog tehničkih poteškoća.

Reisman je dosad predavanja održala na Medicinskom fakultetu te na Fakultetu političkih znanosti gdje je jučer došlo i do verbalnog sukoba s dijelom studenta u koji se uključio i dekan Nenad Zakošek.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pozvali gospođu kao gosta da čuju njeno mišljenje pa ju izvređali

Index
o dekanu Zakošeku i o Fakultetu političkih znanosti :

Kakav fakultet, takvi i studenti, profesori, novinari…

Čujte, moramo biti svjesni da su FFZG i FPZ leglo socijalističke, lijeve misli.
Sjetimo se samo prije dvije godine kada su studenti FFZG-a sudjelovali u rušenju privatnog vlasništva u Varšavskoj, sudjelovali u devastiranju centra Zagreba.
Riječ je o opasnom fakultetu, opasnog svjetonazora.

Mislim da će Bruxelles ulaskom Hrvatske u EU zabraniti djelovanje takvih divljih fakulteta.
Očito je da samo šire nasilje, antisemitizam, barbarstvo, neposluh, socijalizam…

New Report

Close