Ravnateljica HNK Šibenik dala mandat na raspolaganje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. veljača 2014. u 15:49
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon jutrošnje sjednice Kazališnog vijeća o tome je na konferenciji za novinare izvijestio predsjednik Kazališnog vijeća Davor Šarić.

Ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Šibeniku, Nera Gojanović Kljajić, dala je danas svoj mandat na raspolaganje zbog prozivanja gradskih vlasti za netočno prikazivanje financijskog izvješća o radu kuće.

Nakon jutrošnje sjednice Kazališnog vijeća o tome je na konferenciji za novinare izvijestio predsjednik Kazališnog vijeća Davor Šarić. Gojanović Kljajić su, naime, u posljednjih nekoliko tjedana iz gradske uprave putem medija prozivali za netočno prikazivanje financijskog izvješća za prvih devet mjeseci 2013. godine. Iz gradske uprave su je, naime, prozvali za neknjiženje računa kako bi prikazala bolju financijsku sliku šibenskoga HNK-a.

Gradski ured za financije prošlog je tjedna, kako se doznaje, ravnateljici na očitovanje poslao sve primjedbe sažete u cjelovito izvješće, a ona se o njima očitovala jutros pred Kazališnim vijećem. Predsjednik Kazališnog vijeća šibenskoga HNK Davor Šarić, rekao je da su članovi vijeća danas jednoglasno prihvatili argumente ravnateljice kojima je odgovorila na primjedbe gradskih vlasti.

Šarić je kazao da u financijskim izvješćima ravnateljice nisu uočili nikakve nepravilnosti, a, dodao je, ako ih je i bilo one su u skladu s vremenom u kojem se nalazimo. Nera Gojanović Kljajić koja je također nazočila konferenciji, ispričala se ako je nekog povrijedila svojim radom. Kazala je kako je mandat stavila na raspolaganje Kazališnom vijeću te kako njihovu odluku ne želi prejudicirati. Kada će se to tijelo sastati i raspravljati o statusu ravnateljice nije poznato.

Komentirajte prvi

New Report

Close