“Slučaj pršut”: Veliki trgovački lanac mora radnici isplatiti 60.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2018. u 11:52
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trgovačkom lancu je naloženo isplatiti 23.093 kune na ime naknade štete zbog prestanka radnog odnosa zajedno sa zateznim kamatama, te još sedam bruto plaća u iznosu od po 6.297 kuna.

Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu prema kojoj Interspar treba isplatiti odštetu svojoj nekadašnjoj prodavačici zbog nezakonitog otkaza. Sud je presudio da konzumacija dvije fete pršuta na radnom mjestu ne predstavlja osobito tešku povredu radne obveze zbog koje bi se raskidao ugovor o radu, piše ezadar.

Prodavačica na odjelu delikatesa Suzana Šešo dobila je otkaz pod optužbom da je bez plaćanja pojela sendvič na radnom mjestu uzevši prethodno dvije fete pršuta s plate i to golim rukama.

Događaj se zbio u rujnu 2015. godine Županijski sud u Zagrebu ovu je presudu obrazložio stavom da "konzumacija dvije šnite pršuta u vlasništvu tuženika ipak ne predstavlja osobito tešku povredu radne obveze zbog koje nastavak radnog odnosa, uz uvažavanje okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nije moguć".

Intersparu je naloženo isplatiti 23.093 kune na ime naknade štete zbog prestanka radnog odnosa zajedno sa zateznim kamatama, te još sedam bruto plaća u iznosu od po 6.297 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close