Zbog dima Nizozemci prisilno sletjeli u Zagreb

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. listopad 2012. u 13:52
Ilustracija (PXL)

U Zračnu luku Zagreb noćas je, zbog pojave dima u putničkoj kabini, prisilno sletio boing 737-800 nizozemske aviokompanije Transavia.

U Zračnu luku Zagreb noćas je, zbog pojave dima u putničkoj kabini, prisilno sletio boing 737-800 nizozemske aviokompanije Transavia, no u kabini nije bilo požara, a na poteškoće zbog udisanja dima požalile su se dvije putnice, kojima je odmah pružena medicinska pomoć.

Svih 192 putnika, koji su letjeli iz Egipta za Amsterdam, smješteni su u hotel i čekaju da po njih dođe drugi zrakoplov kojim će otputovati u Amsterdam, doznaje se u Zračnoj luci Zagreb. Tim će zrakoplovom doletjeti i ekipa tehničara certificiranih za boing 737-800 i oni će utvrditi zbog čega se pojavio dim u kabini, rekao je Hini šef prometa u Zračnoj luci Zagreb Drago Škrlec.

Kazao je da je po iskazu posade dim je bio oštrog mirisa topljene plastike. Putnicama koje su imale poteškoće zbog dima pomogao liječnik u Zračnoj luci te su se brzo oporavile i smještenu su kao i svi putnici u hotel, rekao je Škrlec.

Vatrogasna postrojba Zračne luke Pleso izvijestila je Županijski centar 112 oko 1,30 sati da u Zračnu luku slijeće putnički zrakoplov oznake 737-800 sa 192 putnika i 6 članova posade iz kojeg je dojavljeno da je došlo do pojave dima u putničkoj kabini, priopćio je Državni centar za zaštitu i spašavanje. U 1,50 sati je Centar oblasne kontrole zračnog prometa izvijestio Županijski centar 112 da je zrakoplov uspješno sletio, te da nije izbio požar u kabini, nego se pojavio nadražujući dim, te je po slijetanju prozračen zrakoplov.

Komentirajte prvi

New Report

Close