Zašto Lelasova smjena nema veze s poslovnim interesima Hotelima Makarska

Autor: Marija Crnjak , 19. veljača 2013. u 14:58
Joško Lelas (Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL)

Iako se pokazao kao relativno uspješan direktor, Lelas ima jednu veliku manu, naime član je HDZ-a.

Smjena Joška Lelasa, uspješnog predsjednika uprave Hotela Makarska, još jednom je pokazala da nijedna vlast u Hrvatskoj nije lišena želje za revanšizmom, koliko god to u nekim situacijama nema smisla.

Hoteli Makarska jedna su od jedva četiri turističke tvrtke u većinskom vlasništvu države koje posluju s dobiti. U tom ekskluzivnom društvu još su i Hoteli Imperial, od ove godine Club Adriatic, te nacionalni lanac marina ACI. Hoteli Makarska ove će godine u obnovu tri hotela uložiti više od osam milijuna kuna, a najveći dio novca osiguran je iz vlastitih izvora i zajma. Iako se pokazao kao relativno uspješan direktor, Lelas ima jednu veliku manu, naime član je HDZ-a, gradski vijećnik u Makarskoj i očito ga je pozicije koštala kriva boja.

Naime, samo što nije počela turistička sezona koju treba pripremiti, to nije vrijeme za rošade u hotelskim tvrtkama, osim ako negdje ne gori, a teško da je tako u kući koja je lani imala sedam milijuna kuna dobiti, ulaže, ima dobre najave sezone. Sad se ugovaraju alotmani, dobavljači materijala, hrane i pića, traže se sezonci, radi se punom parom i nije vrijeme za promjene na čelu tvrtke, ma kakav novi predsjednik uprave bio. Štoviše, Hoteli Makarska ujedno su i jedna od 13 tvrtki koje bi prema planovima Vlade još ove godine trebale biti privatizirane, dakle pretpostavka je da će relativno brzo dobiti novog vlasnika, a taj će sigurno postaviti vlastitu upravu. U svim tim okolnostima odluka NO-a o Lelasovoj smjeni, i to dvije godine prije isteka mandata, teško se može nazvati nečim drugim osim političkom odlukom, koja nema veze s poslovnim interesima Hotela Makarska. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

nazovi z radi posla.i nazovi v radii posla.tako se zovu horor filmovi koje gledamo u reziji kokosarske koalicije. E zaboravih ,nazovi prvog podpredsjednika ili pi.pi za posao

Kako to da ne mijenjaju direktore hotela koji su gubitaši ako je tamo njihov čovjek. Evo na primjer u Hoteli Živogošće.
Neće svoj na svoga, ma kakvi rezultati bili.

Ma, mijenjaju ga jer treba uhljebiti Našega.
Pa ako jedna Antičević može predstavljati Jadnu Našu u EU parlamentu, onda i neka šuša može voditi jedan šugavi Hotel.

Ali to nije dovoljan grijeh= HDZ.
Pa brate mili koliko su zla nanijeli narodu!
Trebat će nam stolječe da se oporavimo!
[emo_zacudjen]

New Report

Close