Završna konferencija i otvaranje Centra agropoduzetnjištva 3LJ

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2016. u 15:40
Foto: http://trilj.hr

Nakon konferencijskog dijela uslijedit će svečano otvaranje zone Čaporice u 13 sati. Svoj dolazak na konferenciju i svečano otvaranje najavio je i Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.

U utorak, 26. siječnja 2016. godine, s početkom u 11 sati u Kino dvorani Trilj održat će se Završna konferencija projekta ‘Proizvodna zona Čaporice – centar agropoduzetništva 3LJ’ nakon koje slijedi svečano otvorenje zone Čaporice – zapad u 13 sati.

Prema programu, nakon pozdravnih riječi prisutnima će se obratiti dipl. teol. Ivan Šipić, gradonačelnik grada Trilja, koji će govoriti o poduzetim i planiranim aktivnostima na razvoju poslovne infrastrukture na području Grada Trilja. O razvoju Centra agropoduzetništva govorit će dr. sc. Frane Strikić, dok će doc. dr. sc. Josip Gugić prezentirati marketing plana Proizvodne zone Čaporice. Rezultate projekta predstavit će voditeljica Ivana Orban.

Nakon konferencijskog dijela uslijedit će svečano otvaranje zone Čaporice u 13 sati. Svoj dolazak na konferenciju i svečano otvaranje najavio je i Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja.

Grad Trilj je u partnerstvu s javnom ustanovom RERA za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije te Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša bio nositelj projekta ‘Proizvodna zona Čaporice – centar agropoduzetništva 3LJ’ ukupne vrijednosti 16.922.658,64 kn, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 15.198.233,88 kn, a koji se provodio posljednih 16 mjeseci, od rujna 2014. godine.

Osiguranjem infrastrukture u proizvodnoj zoni stvorili su se preduvjeti za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, poticanje zapošljavanja, ublažavanje negativnih demografskih trendova te poticanje održivog razvoja cetinskog kraja. Također, malim i srednjim poduzetnicima, poljoprivrednim proizvođačima i OPG-ovima te potencijalnim poduzetnicima  cetinskog kraja osigurana je stručna pomoć u prepoznavanju razvojnih potencijala i provedbi poduzetničkog pothvata s naglaskom na agropoduzetništvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close