Završila šesta generacija Styria:SCOOL Akademije

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2018. u 08:52
Foto: Styria Scool

Styria:SCOOL Akademija 2017. zaokružena je panel diskusijom „Ostati ili otići? – Prednosti i nedostaci rada u Hrvatskoj i u inozemstvu“ na kojem su polaznici akademije, njihovi gosti te zainteresirana javnost čuli savjete i osobna iskustva panelista te razgovarali o prednostima i nedostatcima inozemnog i domaćeg tržišta rada.

Završila je šesta generacija Styria:SCOOL Akademije koju je pohađalo 19 studenata iz deset hrvatskih gradova, s 13 različitih fakulteta. Nakon pet uspješno održanih akademija, ne čudi što je za šestu generaciju polaznika Styria:SCOOL Akademije pristiglo čak 166 prijava. Nakon rigoroznog selekcijskog procesa, odabrani studenti prošli su edukacijski program Styrijinih stručnjaka kojim su dobili uvid u poslovanje vodeće medijske grupacije kroz predavanja i rad na projektima. Osim četiri intenzivne vikend-radionice, svaki polaznik proveo je barem 20 sati učeći o radnim mjestima unutar različitih odjela Styrijinih poduzeća metodom job shadowinga, a stečeno znanje pokazali su timskim projektnim rješenjima koje su predstavili pred stručnim žirijem. Na kraju ciklusa, nagrađeni su najbolji polaznici te najbolji timski projekt.

Styria:SCOOL Akademija 2017. zaokružena je panel diskusijom  „Ostati ili otići? – Prednosti i nedostaci rada u Hrvatskoj i u inozemstvu“ na kojem su polaznici akademije, njihovi gosti te zainteresirana javnost čuli savjete i osobna iskustva panelista te razgovarali o prednostima i nedostatcima inozemnog i domaćeg tržišta rada. Na panelu su govorili Nikša Gopčević (Styria), Dubravka Mirković (Gentis), Ivan Božić (Ars Futura), Mirjana Križan (Styria), Teo Matković (Pravni fakultet) i Vladimir Benić (PosaoNaDlanu), uz iznimno aktivno sudjelovanje publike.

Priznanja o sudjelovanju svim polaznicima i diplome najboljima među njima uručila je direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima u Styriji Ivana Krajinović. Prvo mjesto zaslužila je Sara Semenski, studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu, drugo je pripalo Dini Jerkoviću, također s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a treće mjesto Filipu Bziku s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Uz diplome, dodijeljene su im stipendije u iznosu 9.000 kn za prvo, 6.000 kn za drugo i 3.000 kn za treće mjesto. Najboljim timskim uratkom proglašen je projekt Martine Gajšek, Nikoline Lednicki, Filipa Bzika, Mirte Škof i Anamarije Čepo. Njima je uručena timska nagrada – jednodnevni team-building u adrenalinskom parku u Dalmaciji!

Styria:SCOOL održava se od 2012. godine, te studentima pruža jedinstvenu priliku da se uz vrhunske mentore okušaju u radu u medijima. Predavanja i radionice koncipirani su tako da studentima pruže stvaran uvid u sve relevantne aspekte poslovanja najveće medijske grupacije u Hrvatskoj. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se mogu studenti svih fakulteta i usmjerenja. Uz novčane stipendije, najboljima se pružaju i prilike za rad. Petoro ovogodišnjih polaznika već je angažirano unutar Styrije!

Ususret novoj, sedmoj generaciji Styria:SCOOL Akademije pozivamo sve zainteresirane da prate naš rad na Facebook stranici, te se prijave kada za to dođe vrijeme.

Sve studente koji su zainteresirani za studentske poslove i prakse neovisno o Styria:SCOOL Akademiji pozivamo da nam pošalju svoj životopis na mail ljudski_potencijali@styria.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close