FOTO: Zavirili smo u luksuzni Amadria Park Hotel Capital, otvoren u Zagrebu

Amadria Park Hotel Capital. Press Foto Amadria Park Hotel Capital. Press Foto

U svoj prvi gradski hotel Ugo grupa uložila je 14,5 milijuna eura.

Grupacija Amadria Park u vlasništvu Ugo grupe, koja upravlja hotelima u Milenij u Opatiji i Solaris u Šibeniku, u centru Zagreba danas je otvorila Amadria Park Hotel Capital, svoj prvi gradski hotel u koji su uložili 14,5 milijuna eura.

Kako ističu u kompaniji, prilikom obnove vodili su se idejom da se uspješno spoji tradicija i ideja luksuznog hotelijerstva s naglaskom na gostoljubivosti i gosta u središtu priče.

"Tijekom uređenja hotela zaštićeni su i restaurirani svi izvorni detalji iz vremena kada je ovaj objekt izgrađen (1923.), a osobito se to može vidjeti na drugom katu, tzv. belle étage gdje su smješteni apartmani s interesantnim detaljima - kamin, lusteri i druga rasvjetna tijela i izvorne obloge koje i danas plijene ljepotom. Iz svih soba pružaju se pogledi na predivne vizure grada, krovove i drveće koji za svakoga gosta predstavljaju autentičan doživljaj grada. Fasada i krovište hotela s osvjetljenjem su stvorili novu vizuru te se pogled od početka Palmotićeve preko hotela stapa sve do Bazilike Srca Isusova.", pojašnjavaju u kompaniji.

Osim originalnih primjeraka restauriranih sefova, u hotelu postoji i 30 zidnih satova koje je restaurirala poznata zagrebačka urarska radnja Lebarović, a kojima se sada upravlja s jednog mjesta.

Hotel je rezultat opsežne pripreme Ugo Group iz Zagreba s timom arhitekata iz Londona i Beča te kvalitetnim tehničkim timom hrvatskih inženjerskih ureda.

Komentari (1)
  • osi3
    osi3 20:23 30.11.2018.

    nisu napravili ventilaciju ni u restoranu ni u foajeu, primitiva na zagrebački način, takve ćumeze na rade ni u afričkim zemljama. Kao da je vizualni dojam za 2d fotografije jedina svrha tog interijera.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve