‘Zaustavite šikaniranje zbog političke nepodobnosti’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2013. u 16:14
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Osječki HSS poslao je danas pismo premijeru Zoranu Milanoviću sa zahtjevom da zaustavi “šikaniranje zbog političke nepodobnosti” .

Osječki HSS poslao je danas pismo premijeru Zoranu Milanoviću sa zahtjevom da zaustavi "šikaniranje zbog političke nepodobnosti" članova te stranke koji su zaposleni u ministarstvima, državnim agencijama i institucijama, a predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića zamolio je da im svojim autoritetom u tome pomogne.

U priopćenju za javnost predsjednik osječkoga HSS-a Damir Lukač navodi kako je u pismima naveo da je riječ o mnogim pritiscima kojima su izloženi članovi HSS-a zaposleni u državnim tijelima, i to samo zato što nemaju 'pravu' člansku iskaznicu – iskaznicu SDP-a.

"Našim se članovima onemogućava da rade poslove za koje imaju ugovore, a što je najgore, prijeti im se otkazima", ističe Lukač i dodaje kako zapanjuje to što se "smjenjuju i međunarodno priznati stručnjaci" koji su kvalitetno radili u mnogim međunarodnim institucijama, čime su zapanjeni i njihove kolege iz Europe, a od nekih se traži i da sami daju ostavke na vodećim radnim mjestima. "S pravom članskom iskaznicom (SDP) možete dogurati i do Europskog parlamenta i bez znanja engleskog", ističe Lukač i dodaje kako je premijeru Zoranu Milanoviću poslao zahtjev da to spriječi jer ne želi vjerovati da je to stajalište vlade, nego pojedinaca, te da od predsjednika Josipovića u tome očekuje pomoć.

Lukač je u izjavi za Hinu objasnio da se "šikaniranje članova HSS-a odnosi na cijelu Hrvatsku, a posebno na Osijek i Osječko-baranjsku županiju", koja je i inače u teškome stanju te su joj iznimno važni visokoobrazovani kadrovi. Istaknuo je kako očekuje da će se premijer Milanović i predsjednik Josipović očitovati o navodima HSS-a o šikaniranju te da će ta stranka – bude li trebalo – i javno progovoriti o kojim je ljudima riječ. Dodao je kako su o pismima premijeru i predsjedniku upoznali i predsjednika HSS-a Branko Hrg.

Komentirajte prvi

New Report

Close