Zatvoren twinning o jačanju administracije za strukturnu politiku i državne potpore u ribarstvu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. siječanj 2014. u 16:25
Thinkstock

Nakon 15 mjeseci provedbe dovršen je IPA 2009 twinning projekt “Jačanje hrvatske administracije nadležne za strukturnu politiku i državne potpore u ribarstvu”, čiji je cilj bio podržati Hrvatsku u provedbi strukturne politike i državnih potpora u ribarstvu u skladu s pravnom stečevinom EU, istaknuto je na današnjoj svečanosti zatvaranja projekta.

Nakon 15 mjeseci provedbe dovršen je IPA 2009 twinning projekt "Jačanje hrvatske administracije nadležne za strukturnu politiku i državne potpore u ribarstvu", čiji je cilj bio podržati Hrvatsku u provedbi strukturne politike i državnih potpora u ribarstvu u skladu s pravnom stečevinom EU, istaknuto je na današnjoj svečanosti zatvaranja projekta.

Projekt je vrijedan 650 tisuća eura, a svrha mu je bila jačanje administrativnog sustava potrebnog za provedbu strukturne politike u ribarstvu s posebnim osvrtom na upravljanje i potvrđivanje te jačanje kapaciteta nadležnih za procjenu, odobravanje i prijavljivanje shema državnih potpora u ribarstvu, kazala je zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

Hrvatska je, kako je rečeno, uložila velike napore u pripremne aktivnosti za provedbu i korištenje Europskog fonda za ribarstvo (EFR), a najvažniji koraci u tom procesu odnosili su se na izradu strateške osnove – Nacionalnog strateškog plana razvoja ribarstva Republike Hrvatske (NSP) i Operativnog programa za ribarstvo za razdoblje 2007. do 2013.

Oba dokumenta su pripremljena, formalno podnesena službama Europske komisije, a Operativni program je i službeno odobren od strane Europske komisije u prosincu 2013.

Španjol je kazala i kako će uskoro biti objavljeni natječaji za sredstva iz EU fondova za ribarstvo.

Projekt "Jačanje hrvatske administracije nadležne za strukturnu politiku i državne potpore u ribarstvu" provodio se kroz institucionalnu suradnju između korisnika projekta, Ministarstva poljoprivrede Hrvatske – Uprave ribarstva, Ministarstva poljoprivrede, hrane i okoliša Kraljevine Španjolske te tvrtke Empresa de Transformacion AGRARIA, a u suradnji s FIIAPP-om.

Komentirajte prvi

New Report

Close