Zastupnik Živog zida optužio Slovence za terorizam

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. travanj 2017. u 11:30
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ocijenio je da je Slovenija očito iskoristila situaciju za politički pritisak na Hrvatsku, kao što je, kaže, činila i u doba pristupnih pregovora s EU.

Za ogromne gužve na hrvatskoj državnoj granici, saborski zastupnik Živog zida (ŽZ) Branimir Bunjac, u srijedu je prozvao odgovornima Europsku komisiju (EK) i Sloveniju te je predložio da se od EK hitno zatraži obustava postroženih mjera pri kontroli za prijelaz granice.

"Odgovornost za nastalo stanje snosi Komisija koja nam je kod ulaska u EU obećavala život bez granica, srdačnost, a umjesto toga dobili smo gužve kakve nismo vidjeli od doba staljinizma. Još veću odgovornost snosi Slovenija koja navodno traži teroriste, a do danas ni jednoga nije uhapsila na granici, jedini terorizam koji smo vidjeli bio je terorizam prema ljudima koji su prelazili državnu granicu", izjavio je Bunjac u Hrvatskom saboru nakon stanke.

Ocijenio je da je Slovenija očito iskoristila situaciju za politički pritisak na Hrvatsku, kao što je, kaže, činila i u doba pristupnih pregovora s EU.

"Slovenija to čini kako bi mimo međunarodnog prava, putem ucjena i pritisaka i tzv. arbitraže, pokušala oteti djelove teritorija Republike Hrvatske, kako bi spriječila povrat otetoga novca štedišama bivše Jugoslavije…", rekao je Bunjac.

Živi zid radi ublažavanja, kako kažu, "slovenskih terorističkih mjera na granici" uoči turističke sezone, predlaže da se od EK hitno zatraži obustava postroženih mjera ili donošenje dodatne mjere koja će zaštiti građane Europe.

Osim toga, dodaje Bunjac, Europskoj komisiji treba objasniti da ne može tražiti od Hrvatske, jedne od najsiromašnijih članica, da sama snosi finanijske posljedice zbog zaštite cijele EU od navodnog terorizma, i od Komsije treba zatražiti naknadu za izgubljene prihode.

Komentari (8)
Pogledajte sve

g ANDY napokon se u nečemu slažemo 100 %. ………..Obustaviti registracije slovenskih tvrftki
u REP.HRVATSKOJ,, zaustaviti provedbu uknjižbe vlasništva u gruntovnicama, za
Slovence staviti poseban porez – ZBOG GUŽVI NA CESTAMA – zlonamjernim – a ne zbog
Piranskog zaljeva…..i općenito ih staviti na posebno promatranje – zbog TERORA koji traje
više od 20 godina prema hrvatskim građanima.

Porez na nekretnine za nerezidente, za Slovence jos dodatnih 10%.

Bunjac i naši..položili su SLOVENSKU AKADEMIJU PRAVA I PRAVDE …

Ajde konačno nešto pametno od ovih živičara.Neš ti alpske kozhjebe privolit na kompromis ako voda ne ide na njihov mlin.Naši polit.mlakonje odmah skidaju mudante čim im se netko primakne.Bravo Bunjac!

New Report

Close