Zašto je pao natječaj za direktora ZLD-a?

Autor: Marija Brnić , 08. veljača 2018. u 15:17
Frano Luetić preuzeo je vođenje aerodroma na šest mjeseci/Grgo Jelavić/PIXSELL

Bivši čelnik jedini imao uvjete.

Nije neuobičajeno da na čelne pozicije u državnim tvrtkama Vlada predlaže imenovanje direktora na privremeni šestomjesečni rok, no pozornost posljednjih dana plijeni jedan od najnovijih slučajeva, izbor v.d. direktora dubrovačke zračne luke Frane Luetića.

I to ne samo zato što je njegovom prethodniku, dugogodišnjem direktoru Roku Toliću, u prošloj godini dva puta bio produljen šestomjesečni mandat i što se u tom vremenu, od lipnja, provodio izbor novog direktora, nego zato što je devet dana od kada je Vlada predložila njegovo imenovanje objavljeno da se natječaj i poništava. A kao što nije bilo pojašnjenja zašto Roku Toliću nije još jednom produljen mandat, tako je izostalo i obrazloženje za poništavanje natječaja.

Neslužbeno se, pak, čuje da se Luetić nije javio na natječaj, te da je od tri kandidata jedini ozbiljan ostao upravo Tolić.  U Ministarstvu državne imovine za odgovore o ovom slučaju upućuju na adresu resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, jer Ministarstvo državne imovine samo tehnički obavlja postupke prikupljanja kandidatura i nema utjecaja na odabir kandidata. Više informacija nema, pak, ni iz resornog ministarstva.

I Tolić i Luetić, inače, dugogodišnji su kadrovi u ZL Dubrovnik, a Tolić i dalje ostaje u poduzeću. Za direktora ove dubrovačke tvrtke, koja već godinama prolazi kroz velike investicije i bilježi izuzetan rast, uskoro bi trebao uslijediti i novi natječaj, no uz puno nepoznanica iz ovog kruga ostaje i dilema zašto Tolić Vladi nije bio prihvatljiv? 

Komentari (2)
Pogledajte sve

mislim da frano zaslužuje punon poštove jer dobro pozna poslovanje aerodroma već dugi niz godina a posebno što je čovjek sa područja konavala koji jako dobro poznaje mentalitet ovo područja a ovaj drugi je politički uhljeb koji radi za posebne lobie

To je bar prosto ko pasulj, što bi se reklo… upiše se u HDZ, pa će odmah biti prihvatljiv.

New Report

Close