Zašto ćete prije dobiti zgoditak na lotu nego posao u državnoj službi

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2015. u 08:20
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Upravo o državnoj službi maštaju mnogi nezaposleni jer u ova recesijska vremena nudi kakvu-takvu sigurnost, redovna primanja, slobodne vikende i blagdane, ‘fleksibilno’ radno vrijeme i ostale pogodnosti

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić nedavno je izazvao pravu lavinu reakcija kada je treneru džudo kluba koji ga je zamolio da mu pomogne pronaći posao za njegovu kćer dao svoj broj mobitela te poručio: "Ako se ne javim, pošalji poruku."

U državi u kojoj je, prema službenim podacima, 280.000 nezaposlenih i nije toliko čudno što je gospodin odlučio iskoristiti priliku vidjeti bi li se s ministrom "dalo što srediti".

Naime, upravo o državnoj službi maštaju mnogi nezaposleni jer u ova recesijska vremena nudi kakvu-takvu sigurnost, piše Večernji list. Redovna primanja, slobodne vikende i blagdane, "fleksibilno" radno vrijeme i ostale pogodnosti.

Ipak, prema vlastitom iskustvu, toliko željeni "sigurni" posao u državnoj službi gotovo je nemoguće dobiti ako ne poznajete prave ljude, a "namještanje" poslova počinje odmah nakon raspisivanja natječaja. Donosimo vam samo dva primjera u najmanju ruku "sumnjivih" natječaja te vas pozivamo da svoja iskustva podijelite s nama u komentarima ispod članka.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close