‘Zašto bih Jarnjaku govorio gdje se broje penezi?’

Autor: Poslovni dnevnik , 04. ožujak 2013. u 21:59
Ivan Šuker u sudnici/PIXSELL

HDZ je imao dovoljno novca, rekao je bivši ministar financija.

HDZ-u nije trebao crni fond, imao je dovoljno novca jer je godišnje po saborskom zastupniku dobivao oko 300 tisuća kuna.

Rekao je to bivši ministar financija Ivan Šuker u ponedjeljak na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u. Objasnio je da je osim novca iz proračuna HDZ primao donacije i članarine. Svi stranački dužnosnici koji su bili na političkim funkcijama i na čelima državnih poduzeća plaćali su članarinu u iznosu tri posto od svoje plaće.Kao i ranije ispitani svjedoci Sanaderove obrane, kazao da je za marketinšku agenciju Fimi mediju, preko koje je navodno izvučeno 70-ak milijuna kuna, čuo samo iz medija. Njegovo ministarstvo, ustvrdio je, nije poslovalo s Fimi medijom, a  njezinu vlasnicu Nevenku Jurak nikada nije upoznao.Opovrgnuo je i tvrdnje bivšeg glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka, koji je posvjedočio da mu je Šuker kazao da se kod bivšeg stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića "broje penezi".

"Barišić i Jarnjak bile su osobe od najvećeg Sanaderova povjerenja i ne vidim zašto bih takvo što rekao", posvjedočio je Šuker. Na pitanje Sanaderovih odvjetnika, potvrdio je da su se mnogi neosnovano pozivali na autoritet političara i drugih koji obnašaju javne dužnosti. "To se znalo zloupotrebljavati, ali mogu reći da je vrijedilo pravilo da se nitko ne može na mene pozvati ako nisam osobno nazvao", rekao je Šuker.U ponedjeljak su trebali svjedočiti i bivši čelnici Hrvatskih autocesta Jurica Prskalo i Mario Crnjak, koji su nedolazak ispričali medicinskom dokumentacijom. Danas bi se kao svjedok trebao pojaviti bivši ravnatelj Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close