Zaprijetili im ovrhom iako nisu napravili troškove

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2012. u 13:10
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon propasti stare Toplane otvorena je nova Gradska toplana d.o.o. koja je korisnicima počela ispostavljati račune, iako s njima nije potpisala ugovore.

Problemi s gradskom toplanom u Karlovcu ne prestaju. Nakon propasti stare Toplane otvorena je nova Gradska toplana d.o.o. koja je korisnicima počela ispostavljati račune, iako s njima nije potpisala ugovore, piše Danas.hr.

Stoga su Karlovčani okupljeni u pokretu 'Neću usluge toplane' najavili kako će pokrenuti dvije peticije, koje će svi zainteresirani građani moći potpisati u subotu 29. prosinca i u nedjelju 30. prosinca od 9 do 12 sati na karlovačkoj gradskoj tržnici. Kako tvrde iz pokreta 'Neću usluge toplane' , neki Karlovčani su prije nekoliko mjeseci počeli dobivati račune Gradske toplane d.o.o. bez da su potpisali ugovore s tom tvrtkom. Zato su potražili zaštitu pri Državnom inspektoratu RH, navodeći da s Gradskom toplanom nisu nikada niti osobno niti putem predstavnika stanara potpisali ugovor, ali im je iz Državnog inspektorata rečeno "kako je više od 50% vlasnika stanova u njihovoj zgradi platilo račun za grijanje, pa je prema tome ugovor s Gradskom toplanom valjan iako nikada nije potpisan"!

Kako portal navodi, Državni inspektorat je objasnio da svi oni koji se ne žele grijati putem toplane moraju pribaviti suglasnost svih kupaca na zajedničkom mjerilu. U pokretu smatraju da korisnici iz tog ugovora više nikada ne mogu izaći, "jer se na jednom zajedničkom mjerilu nerijetko nalazi i stotinjak stanova i poslovnih prostora, pa je prema tome prikupljanje suglasnosti svih vlasnika stanova spojenih na zajedničko mjerilo u stvari nemoguć uvjet".

U priopćenju se navodi i kako je Gradska toplana potom prijavila Državnom inspektoratu sve vlasnike stanova koji su se fizički izdvojili iz sustava centralnog grijanja, te da su na Badnjak poštom dostavili prijetnju ovrhom tim istim vlasnicima stanova. "Dakle, ovrhom pokreću prisilnu naplatu od građana za koje i sami priznaju da niti teoretski nisu mogli koristiti njihove usluge!", navodi se u priopćenju pokreta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close