Zaprešić kao primjer dobre prakse

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2016. u 15:41
Foto: Thinkstock

Izaslanstvo lokalne samouprave Republike Kosovo, koje su činili gradonačelnici, načelnici, predstavnici državnih tijela i Udruge kosovskih općina, sudjelovalo je u trodnevnom studijskom posjetu Hrvatskoj.

Domaćin posjeta, u čijoj je organizaciji posredovala njemačka razvojna agencija GIZ, bila je Udruga općina u RH, sa svrhom upoznavanja s praksom i iskustvima gospodarenja otpadom u hrvatskim jedinicama lokalne vlasti. Izaslanstvo je drugi dan studijskog posjeta provelo na edukativnim sastancima i prezentacijama o pozitivnim primjerima komunalnih usluga i praksa.

Tako su posjetili i naš grad, gdje su ih ugostili gradonačelnik Željko Turk i direktor komunalnog poduzeća, Željko Majcen. Vrlo zainteresiranim gostima, koji su postavili brojna pitanja o financijskoj konstrukciji i održivosti komunalnih usluga, Turk i Majcen dali su konkretne i vrlo precizne odgovore, budući da se Zaprešić može pohvaliti modernim pristupom i jako dobrim rezultatima u tom području. Kosovsko izaslanstvo, predvođeno predsjednikom NALAS-a Naimom Ismajlijem, pogledalo je i kako u praksi funkcionira moderni pročistač vode, pušten u promet prije deset mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close