Započeli radovi u Industrijskoj zoni Nemetin

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2015. u 11:18
Foto: http://www.osijek.hr/

Prigodnom svečanošću danas su službeno započeli radovi u okviru projekta „Razvoj poslovne i komunalne infrastrukture u eko-industrijskoj zoni Nemetin.

Njihov početak obilježio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina zajedno s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem, koji je tom prigodom izrazio posebno zadovoljstvo činjenicom da je već za trećinu površine Zone iskazan ozbiljan interes potencijalnih investitora.

IZ Nemetin prva je zelena industrijska zona u RH, smještena u području gospodarske namjene u kojem posluje više uspješnih osječkih tvrtki poput Saponije, Kandita, Nivete. Parcele se prodaju s ciljem građenja poslovnih objekata proizvodne namjene (industrijske), usmjerenih novim tehnologijama, GREENFIELD investicijama u obnovljive izvore energije te prerađivačke industrije s većim industrijskim pogonima koji trebaju veće površine ili blizinu pročistača vode.

Današnjim danom započinju radovi na izgradnji prometne površine i oborinske odvodnje druge faze IZ Nemetin te javne rasvjeta cijele Zone; uvođenju DTK (telekomunikacijsko-kabelske kanalizacije) te izgradnji toplovoda. Ovim projektom vrijednim 12.513.900,91 kn bit će komunalno opremljeno 269.688 m2 IZ Nemetin. Projekt je financiran iz Strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU u sklopu Programa 2007. – 2013., a dodijeljena bespovratna sredstva iznose maksimalnih 98,96% ukupnih prihvatljivih troškova projekta i to u ukupnom iznosu bespovratnih sredstava od 12.383.756,34 kn.

Grad Osijek potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju infrastrukture, odnosno komunalno opremanje Industrijske zone Nemetin još 26. rujna 2014., projekt je započeo u listopadu iste godine, a njegov završetak planiran je kroz 24 mjeseca.

Komentirajte prvi

New Report

Close