Započeli radovi na autocestama, pogledajte u kojim zonama i pripremite se na vrijeme

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2016. u 16:14
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Započeli radovi redovnog i izvanrednog održavanja autocesta.

Na autocestama u Republici Hrvatskoj danom 19. rujna završila je ljetna turistička sezona. Zbog prometne protočnosti za vrijeme turističke sezone nisu se izvodili radovi redovnog i izvanrednog održavanja. Obzirom da se radovi održavanja autocesta mogu izvoditi do početka zimske sezone, koja započinje 01.11. osim na autocesti A1 Zagreb – Split na dijelu od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok gdje zimski režim održavanja započinje 15.10., HAC ONC već od sutra ubrzano započinje s potrebnim sanacijama, a sve u svrhu sigurnosti prometa.

Sutra 21.09.2016. godine započinje izvođenje radova sanacije mosta Gacka na autocesti A1 Zagreb – Split. Zbog tehnologije izvođenja radova za sav promet će biti zatvoren jedan kolnik te će se promet voditi dvosmjerno lijevim kolnikom autoceste u smjeru Zagreba u duljini cca 4,5 km uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Također, 21.09.2016. godine na Zagrebačkoj obilaznici započinje izvođenje radova sanacije prijelaznih naprava na nadvožnjaku Mičevec, koji se nalazi između čvora Buzin i Kosnice. Promet na ovom dijelu obilaznice vodit će se  dvosmjerno desnim kolnikom autoceste u smjeru Lipovca u duljini od cca 2 km uz ograničenje brzine od 40 km/h, dok će za sav promet biti zatvoren lijevi kolnik autoceste u smjeru Bregane. S obzirom da se radovi izvode tijekom dana kada je velika prometna opterećenost Zagrebačke obilaznice, vođenje prometa je organizirano na način da oba smjera (Bregana i Lipovac) zadržavaju po dvije prometne trake suženog profila.

U cilju sigurnosti mole se vozači da prilagode vožnju uvjetima na cesti, a naročito u zonama izvođenja radova te da prate poruke na info-displejima o ograničenju prometa na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima. U zonama izvođenja  radova bit će pojačano praćenje stanja prometa i  po potrebi dodatna zaštita začelja kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom.

Apeliramo na korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr  ili www.hak.hr  odnosno na našim info besplatnim telefonima 0800 0422 ili 0800 0111, kako bi se  informirali  o stanju prometa na autocestama ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravca putovanja. Informiranje javnosti putem radija o stanju na cestama i regulacijama u vrijeme pojačanog prometa provodi se svakih  60 minuta, a u slučaju izvanrednih situacija odmah, stoga je važno da korisnici uključe radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).

Komentirajte prvi

New Report

Close