Žalbe odbijene, slijedi odabir izvođača piste na Čilipima

Autor: Suzana Varošanec , 22. veljača 2016. u 22:01
Tri će godine trajati radovi u ZL Dubrovnik/G. Jelavić/PIXSELL

DKOM odbio Viadukt i Strabag, tender Danaca regularan.

Zadovoljni smo što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) potvrdila regularnost natječaja za rekonstrukciju i izgradnju infrastrukture zračne strane na Zračnoj luci Dubrovnik, komentirao je za Poslovni dnevnik direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić odluku kojom je to državno tijelo kao neosnovane odbilo žalbe Strabaga i Viadukta koji su su žalili na tekst natječaja.

Ovime natječaj kreće u drugi krug, u kojem će se kristalizirati tko će dobiti posao na rekonstrukciji uzletno-sletne staze tijekom sljedeće tri godine. "Očekujemo da će natječaj krenuti dalje svojim tijekom kako bismo dobili izvođača koji će u skladu s natječajnom dokumentacijom izvesti radove u planiranim rokovima", kaže Tolić. Za operativno vodstvo nad Projektom obnove i razvoja ZL Dubrovnik 2020, čija je ukupna vrijednost oko 250 milijuna eura, što znači i ovim tenderom, ZL Dubrovnik je na natječaju izabrala dansku konzultanstku tvrtku Rambol, ističe Tolić.

Tender je procijenjen na 105 milijuna eura, a financira se iz četiri izvora – nacionalne komponente, vlastitih sredstava, strukturnih fondova i bespovratnih sredstava EU, te nije tipičan projekt iz Junckerova plana. Tolić kaže: "Nismo dio tog programa jer nemamo privatnu komponentu". Natječaj za pistu bio je raspisan početkom listopada, a čekala se konačna odluka DKOM-a, koji je na prvu žalbu intervenirao te je došlo do izmjena u natječajnoj dokumentaciji, koje su službeno objavljene, no u prosincu su stigle nove žalbe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close