Zakonodavci još uvijek ne znaju što s Uberom

Autor: Poslovni.hr , 16. travanj 2016. u 09:44
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Iz Ubera ponavljaju da oni nisu taksi kompanija, a njihovi partneri nisu taksisti, no to je nešto s čime se od početka ne slažu taksisti i Grad Zagreb

Bliži se šest mjeseci poslovanja Ubera u Zagrebu. Ova kompanija koja nepovratno mijenja taksi usluge uopće se ne bavi taksiranjem već samo spajanjem vozača i putnika. Vozača i korisnika sve je više, no zakonodavci i dalje ne znaju što s Uberom.

A Uber aplikacija vozačima zvoni sve češće pa je posla sve više.

Uber uzima 25%, ostatak ostaje vozaču partneru. Porez se normalno plaća.

Iz Ubera ponavljaju da oni nisu taksi kompanija, a njihovi partneri nisu taksisti, no to je nešto s čime se od početka ne slažu taksisti i Grad Zagreb koji odobrava taksi licence. 

Isto potvrđuju i u Ministarstvu prometa tako da kompromisa još uvijek nema na vidiku iako Uber već ove godine planira biti dostupan i u drugim hrvatskim gradovima, piše N1.

Komentari (5)
Pogledajte sve


Pa neka plate taxi pausale i dozvole pa neka rade koliko hoce? Oni bi radili a nebi licence placali. I ja bi iznajmljivao plaze al nebi koncesije placao…

Licence za što, komu i zbog čega? Ti bi zabranio ljudima s važećom vozačkom dozvolom i ispravnim automobilom da prevoze druge ljude u svojem vozilu? Licence i dozvole su ionako isključivo socijalistički mehanizam pogodovanja interesnim skupinama kojima se drastično smanjuje kvaliteta, a povećava cijena usluge što ide direktno na štetu svih potrošača i u direktnoj je suprotnosti s općim interesom.

Pa neka plate taxi pausale i dozvole pa neka rade koliko hoce? Oni bi radili a nebi licence placali. I ja bi iznajmljivao plaze al nebi koncesije placao…

Sve uberiste po kratkom postupku u skladu s manifestom komunisticke partije streljat na Trgu bana Jelacica.

Mislim da bi nasi zakonodavci trebali donesti uredbu o zabrani Ubera jer je nelojalna konkurencija sahistima pardon taxistima. Istom uredbom trebali bi propisati pausal od 3,20kn po svakom poslanom e-mailu (tekstualnom, ako ima prilog sliku i video macaka onda se dodatno placa 1MB/1,19kn) i to bi bio prihod Poste odnosno opce korisna funkcija poste u modernom digitalnom drustvu.
Isto tako na svaki poslani MMS sa godisnjeg odmora obracunavao bi se pausal u iznosu najskuplje razglednice poslane preporuceno u najudaljeniji postanski ured u Hrvatskoj.

New Report

Close