Zakon o pomorskom dobru na Vladi u travnju

Autor: Marija Crnjak , 25. ožujak 2015. u 21:59
Darko Lorencin najavio je novi zakon o turističkom zemljištu/ Igor Kralj/PIXSELL

Prijedlog će idućeg tjedna biti na webu Ministarstva prometa.

Novi prijedlog zakona o pomorskom dobru  bit će objavljen na stranicama Ministarstva prometa tijekom idućeg tjedna, a nakon još jedne javne rasprave na Vladi bi trebao biti tijekom travnja, najavio je Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva na okruglom stolu o pomorskom dobru.

Rasprava je održana u organizaciji HUP-a, HGK, Udruge poslodavaca u hotelijerstvu i Kamping udruženja, a cilj je bio je ukazati na ključne probleme dosadašnje tri verzije novog zakona kod zakonodavca. Investitori u turizmu traže da se zaštite njihova dosadašnja ulaganja na pomorskom dobru, što bi djelomice trebao riješiti institut koncesije na zahtjev, no ne slažu se s tim da se za njih plaćaju trostruke iznose koncesija od onih određenih na javnim natječajima.

Također, ako se ne izmjene uvjeti u natječajima za dobivanje koncesije na plažama, upozoravaju u sektoru, smanjit će se i razina ulaganja i prihodi od koncesija. Ministar turizma Darko Lorencin istaknuo je dobar primjer koncesije na pomorskom dobru koji ce dobiti budući ulagač u Kupare, najavivši uskoro i donošenje novog Zakona o turističkom zemljištu. Antešić je uvjeren da će tvrtke biti mnogo zadovoljnije novom verzijom Zakona o pomorskom dobru, te je pozvao zainteresirane da ministarstvu dostave svoje primjedbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close