Isplaćeno im gotovo 200.000 kuna: Lažno prijavili prebivalište pa godinama primali nepripadajuću naknadu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. veljača 2019. u 12:47
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Ženu terete da je navela tvrtku da joj od studenog 2009. do kraja veljače 2014. na ime naknade vanjskog prijevoza isplati 69 tisuća kuna i oko 5750 kuna na razlici u obračunu prireza.

Zagrebačka policija prijavila je 46-godišnjaka i 57-godišnjakinju zbog prijevare, tereteći ih da su kao zaposlenici jedne zagrebačke tvrtke lažno prijavili prebivalište slijedom čega im je poslodavac na ime naknade vanjskog prijevoza od 2009. godine isplatio pozamašnu naknadu.

Policija tvrdi da je osumnjičenom muškarcu za nepostojeće troškove prijevoza isplaćeno 128 tisuća, a ženo 69 tisuća kuna.

Odvojeno ih terete da su kao djelatnici iste tvrtke s ciljem da pribave protupravnu imovinsku korist lažno prikazali da stanuju na adresi izvan grada Zagreba pri čemu su u više navrata dostavili potvrde autoprijevoznika, potvrdu o prijavi boravišta i izjavu da svaki dan putuju na posao i s posla.

Muškarca sumnjiče da je lažnim prikazivanjem činjenica naveo poslodavca da mu od siječnja 2009. do kraja ožujka 2018. na ime naknade vanjskog prijevoza isplati novčanu naknadu od oko 128.000 kuna, te da je kao razliku u obračunu prireza protupravno stekao oko 5750 kuna.

Ženu terete da je navela tvrtku da joj od studenog 2009. do kraja veljače 2014. na ime naknade vanjskog prijevoza isplati 69 tisuća kuna i oko 5750 kuna na razlici u obračunu prireza.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Mene samo zanima da li je ikad itko vratio (odnosi se i na ove likove sa lažnim diplomama) kriminalno otuđena sredstva svih porezni obveznika.

I sad ajmo, političari lopovi a mi ostali sveci. Društvo je kompletno trulo i tu nam nema pomoći. Živio sam 47 godina u Njemačkoj, nikada ni marke odnosno eura, nisam dobio od firme za prijevoz. Jedino što sam mogao je, da kod ispunjavanja zahtjeva za obračunavanje porezna navedem to kao stavku izdatka. Nitko ti ne plaća topli obrok, a radiš osam sati, pauzu ti nitko ne plaća. Isto tako darove za djecu, jubilarne nagrade (nema obaveze nego oviso isključivo o firmi), uskrsnice… Sve su ovo relikti socijalizma, koje mi i dalje uporno želimo konzumirati.

ovakve stvari su u hr postale normalne.. kao i pisanje putnih naloga.. to ide u opis posla i na to se više nitko i ne osvrće.. a korištenje službenih auta, kombija, kamiona, pa i strojeva za vlastite potrebe da ne govorim od direktora do radnika.. mislim da se tome više ne može stati na kraj..

Tak je i onaj Dragičević iz INA pa niš!?

New Report

Close