Zahtijevaju jasne odgovore o rafineriji Sisak

Autor: Marija Brnić , 11. veljača 2018. u 21:59
Premijer Andrej Plenković/Nikola Čutuk/PIXSELL

Predstavnici radnika do četvrtka očekuju da ih primi premijer Andrej Plenković.

Predstavljenim detaljima i odgovorima koje im je o planiranoj reorganizaciji u Rafineriji nafte Sisak dala uprava Ine, predstavnici tri sindikata koja djeluju u naftnoj kompaniji iskazala su nezadovoljstvo i zatražili hitan sastanak s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

INAŠ-Sindikat naftne djelatnosti, Samostalni sindikat EKN-a i Sindikat naftnog gospodarstva, sastanak očekuju do četvrtka, a ovisno o odgovoru najavljuju organizirati prosvjede pred Vladom.

Na Markov trg najavljuje doći će 23. veljače i Stožer za obranu rafinerije Sisak, koji će, ne bude li sastanka u Vladi, okupiti Inine radnike, ali i branitelje.

Od Vlade predstavnici radnika žele čuti jasan stav o odluci Uprave Ine da od 1. srpnja u Sisku prestane proizvodnja benzina i nastavi se samo s proizvodnjom dizela, a broj radnika smanji za njih 40. Odluku uprava Ine pravda smanjenjem gubitaka, no sindikati i Stožer u tome vidi Molov cilj da potpuno ugasi rafineriju u Sisku i ostavi samo onu u Rijeci.

Smatraju to neprihvatljivim, posebno u kontekstu otkupa Molovih dionica, te traže očitovanje Vlade o spornoj odluci uprave, koja im na sastanku, kako kažu, nije dala niti jasan datum početka plana ulaganja u Rijeku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close